פשטידת קישואים וגבינה בקלי קלות
על ידי המתכונים של ריקי גבאי פשטידות וקישים
מתכון לפשטידת קישואים חלבית עם גבינת פרמז'ן. פשטידה מוצלחת במיוחד לארוחת ערב חלבית, לאירוח חלבי ועוד..
- זמן עבודה: 15 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
15 דקות
40 דקות
55 דקות
- תבנית בינונית
מצרכים למתכון
לפשטידה
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום כתושות
5 קישואים שטופים, לא קלופים
4 ביצים
4 כפות קמח
250 מ"ל שמנת לבישול
250 גרם גבינה לבנה או קוטג'
200 גרם גבינה צהובה או מלוחה מגוררת
מלח ופלפל
תוספות מומלצות
מעט עלי רוזמרין
מעט אגוז מוסקט
מעט רוזמרין טרי
הוראות הכנה
את הבצל הקצוץ נטגן במחבת רחבה עד שהוא הופך שקוף.
נוסיף למחבת שום ונטגן כדקה.
נחתוך את הקישורים לקוביות בינוניות, נוסיף למחבת ונטגן כעשר דקות.
נוסיף למחבת גם רוזמרין, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, נערבב ונוריד מהאש.
נעביר את תערובת הקישואים למסננת, נסנן נוזלים ונצנן היטב.
בקערה גדולה נערבב את תערובת הקישואים עם ביצים, קמח ושמנת לבישול. נערבב היטב לעיסה אחידה.
נוסיף לקערה 100 גרם גבינת פרמז'ן ונערבב שנית.
נעביר את בלילת הפשטידה לתבנית אובלית בינונית, נפזר מלמעלה עוד 100 גרם גבינת פרמז'ן וכמה עלי רוזמרין.
נאפה את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות כ-40 דקות, או עד שהפשטידה מוכנה.
הפשטידה חלבית ותלך נהדר עם כל גבינה שתבחרו: צהובה, צפתית, פטה, פרמז'ן ועוד..
4 דירוגים וחוות דעת
רוחלה
הכנתי בשינויים קלים: שמנת חמוצה במקום לבישול. גבינה מלוחה וצהובה,קצת אבקת אפייה,וקשטתי למעלה בפרוסות עגבניות. יצא מושלם ותודה על המתכון!
היי אנסטסיה, כמו שצויין במתכון כל גבינה תתאים לפשטידה :)
הצפתית אמנם בטעם עדין יותר משאר הגבינות, אבל בפשטידה יש מגוון מרכיבים אחרים שיוסיפו לה טעם נפלא.
אין סיבה לדאגה, גבינה צפתית בהחלט מתאימה.
אנסטסיה
מחפשת מתכון לפשטידת קישואים וגבינה צפתית
האם המתכון הזה יתאים עם גבינה צפתית למרות שהיא בטעם עדין הרבה יותר מגבינה מלוחה?
מחכה לתשובתכם תודה
איב
טעים!! לא היה פרמזן אז שמתי סתם גבינות ויצא מעולה!