FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגיות ביסקוטי חגיגיות עם אגוזים וחמוציות

על ידי FoodisGood  ,

מתכון לעוגיות ביסקוטי חגיגיות, קראנצ'יות ומתוקות עם חמוציות ואגוזים, העוגיות מצופות בשוקולד לבן, מהסיבה הפשוטה שזה השילוב המתאים ביותר. הביסקוטי הוא עוגייה קראנצ'ית מתוקה שאי אפשר להפסיק לנשנש. מתאים במיוחד לאירוח או כמתנה מתוקה לחגים.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 25 דקות

    55 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • 24 עוגיות

מצרכים למתכון

2 כוסות קמח לבן.

1/2 1 כפיות אבקת אפייה.

1/4 כפית מלח.

1/2 כוס חמאה בטמפרטורת חדר.

3/4 כוס סוכר.

2 ביצים גדולות .

1 כף של קליפת לימון מגורדת.

1/2 1 כפיות תמצית וניל .

2/3 כוס חמוציות מיובשות מתוקות.

3/4 כוס פיסטוקים קלופים טבעיים (ללא מלח), קצוצים גס.

חבילת שוקולד לבן קצוץ גס.

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות

לקערה בינונית מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

בקערת מיקסר, מקציפים יחדיו את הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והמלח. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה.

מעבירים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים לקערה חלק מתערובת הקמח, מערבבים וממשיכים להוסיף את תערובת הקמח בחלקים קטנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את החמוציות והפיסטוקים ומערבבים ידנית עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומן הבצק יוצרים צורה של כיכר לחם ארוך (30 סמ' אורך X 7 סמ' רוחב).

אופים בתנור במשך 40 דקות (עד להזהבה ומצננים בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.

מניחים את הבצק על משטח עבודה או קרש חיתוך ובעזרת סכין לחם חותכים מן הבצק פרוסות. מסדרים את הביסקוויטים על תבנית אפייה ואופים בחום של 170 מעלות למשך 15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

מעבירים את העוגיות לצינון על רשת עד שהן קרות לחלוטין.

הכנת ציפוי השוקולד

ממיסים את השוקולד בשיטת "בן מארי" - מעל סיר עם מים רותחים מניחים קערה ולה מוסיפים את השוקולד הלבן. מערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מעבירים את השוקולד לשקית זילוף.

מסדרים את הביסקוויטים בתבנית אפייה ומעל מזלפים בצורה שווה שוקולד לבן (ניתן גם לטבול חצי מהעוגיה בשוקולד הלבן במקום). מעבירים למקרר למשך 35 דקות. מוציאים ומגישים.

לשמירה על הטריות - מאחסנים את העוגיות במיכל אטום, עוגיות ביסקוטי נשמרות טריות עד 4 ימים.

להקפאה ושמירה על הטריות למשך זמן ארוך יותר יש לעטוף את העוגיות בנייר כסף ולהקפיא בתוך שקית (עד 3 שבועות).

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן