FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

סלט בטטה אסייתי לאירוח מושלם

בפחות מרבע שעה תוכלו להכניס לתנור את המנה שתעשה חיל בכל אירוע, מפגישת בנות ועד לחגיגה משפחתית. סלט בטטה בטעמים אסייתיים נהדרים עם מעט מתיקות ומעט חריפות מתקבל סלט מושלם לכל מטרה!

זמן עבודה: 15 דקות

מצרכים:

  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות של 2 ס"מ
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (או עירית)
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180°. בקערה גדולה, מערבבים את קוביות הבטטה עם שמן הקנולה עד שהן מצופות היטב בשמן.
  2. מסדרים את הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות, עד שהבטטה זהובה ורכה.
  3. מוציאים את הבטטות מהתנור ומניחים בצד להתקרר.
  4. בעוד הבטטות מתקררות, מערבבים בקערה נפרדת את השום הכתוש עם רוטב הצ'ילי ורוטב הסויה.
  5. לאחר שהבטטות התקררו, מוסיפים אותן לתערובת הרוטב ומערבבים בעדינות.
  6. מפזרים בצל ירוק ופטרוזילה ומגישים לשולחן. בתאבון!

עוד סלטים מומלצים לאירוח:

אז מה עושים עם שאריות הסלט?

קודם כל, אל תדאגו – הבטטות האלה יכולות להחזיק מעמד גם למחרת.

פשוט שומרים את הסלט בקופסה אטומה במקרר, והוא ישמור על טריותו לעד שלושה ימים.

מתחשק לכם חמים? תוכלו לחמם אותו בתנור או במיקרוגל, אבל זכרו: רק עד שהוא בטמפרטורה נעימה לאכילה, כדי לשמור על הטעמים והמרקם. ואם בא לכם ללכת על בטוח, תגישו אותו קר. 

וכמובן, תמיד מומלץ להוסיף מעט פטרוזיליה טריה מעל לפני ההגשה – זה מוסיף צבע וטריות שלא תרצו לוותר עליהם.

דילוג לתוכן