FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט כרובית טרייה בצ'יק 👌

סלט כרובית טריה קלאסי שמשלב מלפפונים, שמיר ופטרוזיליה ברוטב מהיר – בחירה מצוינת לארוחה חגיגית. הכנת הסלט פשוטה וקלה, והתוצאה היא סלט חמצמץ עם מרקם פריך וטעם מעולה. סלט עם רכיבים טריים ובריאים. הסלט חייב להיות מושרה ברוטב למשך כ-3 שעות לפחות, אז הכינו אותו בהתאם לזמנים של הארוחה.

זמן עבודה: 7 דקות, יש להשהות במקרר למשך 3 שעות | סלט בינוני

מצרכים:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות מיץ לימון טרי, או יותר לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 ראש כרובית, קצוץ לפרחים קטנים
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן שמיר קצוץ
  • 2 מלפפונים פרוסים
  • אפשר להוסיף גם: 1 כף מיונז גדושה

הוראות הכנה:

  1. בכוס גדולה מערבבים שמן זית, חומץ, מיץ לימון, מלח ופלפל עד שהרוטב חלק.
  2. מחלקים את הכרובית לפרחים קטנים, אם הפרח גדול חוצים אותו באמצע, מניחים במסננת ושופטים היטב תחת מים.
  3. בקערה גדולה מערבבים פרחי כרובית, בצל, שמיר ופטרוזיליה.
  4. מזלפים את הרוטב על תערובת הכרובית ומערבבים היטב.
  5. מצננים במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

עוד מתכונים שלא תרצו לפספס:

דילוג לתוכן