סלט כרובית טריה קלאסי שמשלב מלפפונים, שמיר ופטרוזיליה ברוטב מהיר – בחירה מצוינת לארוחה חגיגית. הכנת הסלט פשוטה וקלה, והתוצאה היא סלט חמצמץ עם מרקם פריך וטעם מעולה.
סלט עם רכיבים טריים ובריאים. הסלט חייב להיות מושרה ברוטב למשך כ-3 שעות לפחות, אז הכינו אותו בהתאם לזמנים של הארוחה.
זמן עבודה: 7 דקות, יש להשהות במקרר למשך 3 שעות | סלט בינוני
מצרכים:
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 כפות חומץ בן יין לבן
- 2 כפות מיץ לימון טרי, או יותר לפי הטעם
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 ראש כרובית, קצוץ לפרחים קטנים
- 1/2 בצל סגול קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן שמיר קצוץ
- 2 מלפפונים פרוסים
- אפשר להוסיף גם: 1 כף מיונז גדושה
הוראות הכנה:
- בכוס גדולה מערבבים שמן זית, חומץ, מיץ לימון, מלח ופלפל עד שהרוטב חלק.
- מחלקים את הכרובית לפרחים קטנים, אם הפרח גדול חוצים אותו באמצע, מניחים במסננת ושופטים היטב תחת מים.
- בקערה גדולה מערבבים פרחי כרובית, בצל, שמיר ופטרוזיליה.
- מזלפים את הרוטב על תערובת הכרובית ומערבבים היטב.
- מצננים במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.