זה לא סוד ששולחן שבועות הוא מהחגיגיים והמיוחדים ביותר בכל שנה. הסלט הזה משלים את הארוחה כל-כך טוב, משלב עלים ירוקים עם גבינת פטה, פקאן וחמוציות. מכינים בקלות, ממש לפני הארוחה.
זמן עבודה: 10 דקות | סלט מרכז שולחן
📌 אל תפספסו >> האוסף הגדול – מתכונים לשבועות
מצרכים:
- שקית עלי אורוגולה / רוקט / חסה / מיקס עלים ירוקים שאוהבים
- 3 גבעולי סלרי
- 1 גבעול בצל ירוק
- חופן חמציות
- חופן פקאן (אפשר גם מסוכר)
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
לרוטב:
- מיץ מלימון שלם
- 1 כף חומץ בן יין
- 1 כף סילאן
- 3 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
- בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים עלים ירוקים, סלרי, בצל ירוק, חמוציות ואגוזים.
- מוסיפים את הפטה המפוררת, שופכים מעל לסלט את הרוטב ומערבבים טוב, אין צורך לחשוש מפירור יתר של הפטה, זה מאוד תורם לטעם ולמרקם הסופיים.
- שימו לב – הסלט הזה יהיה נהדר כשהוא טרי בלבד, יש לאין אותו בדקה ה-90 לקראת ההגשה לשולחן. לא יישמר במקרר.
חג שמח 🙂