FoodisGood

צ'יפס פולנטה וגבינות • חטיף אפוי, טעים ומיוחד

מתכון לחטיף טעים ומהנה של צ'יפס פולנטה אפוי בתנור. מנה פריכה ללא גלוטן, סופר טעימה!

מתכון לצ'יפס פולנטה

מצרכים:

להכנת הפולנטה:

  • 1 כוס קמח תירס להכנה מהירה
  • 4 כוסות מים
  • 1 וחצי כוסות גבינת פקורינו או פרמזן, מגוררת גס
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל

לאפייה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אבקת שום

הוראות הכנה:

להכנת הפולנטה:

  1. מרתיחים מים בסיר בינוני ומוסיפים בהדרגה את קמח התירס, מערבבים עד שהקמח נספג במלואו ללא גושים.
  2. מוסיפים גבינה, חמאה, מלח ופלפל, מנמיכים את האש, מערבבים ומבשלים כ – 5 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה.
  3. יוצקים את הפולנטה לתוך תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומישרים לשכבה אחידה.
  4. מצננים כשעתיים, עד שהפולנטה הופכת למוצקה.

להכנת הצ'יפס:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  2. מוציאים את הפולנטה מהתבנית וחותכים לפרוסות בעובי של כ – 1.5 ס"מ. כל פרוסה חותכים למקלות בצורת צ'יפס קלאסי.
  3. מניחים על תבנית האפייה ומטפטפים שמן מעל.
  4. מערבבים בקערית מלח, פלפל ואבקת שום ומצפים בעדינות את כל הצ'יפס.
  5. אופים במשך 20 דקות, הופכים ואופים עוד 15-20 דקות, עד להזהבה.
  6. מגישים חם עם רטבים שאוהבים.
    בתאבון!

עוד מתכוני צ'יפס מיוחדים:

8 שיטות להתפחת בצק שמרים בחורף הקר

אמנם החורף הקר מבקר אותנו לתקופה ממש קצרה, אבל גם בתקופה הקצרה הזאת אנחנו רוצים להתפיח בצק שמרים טוב. אז איך להתפיח בצק בחורף? ענינו על השאלה הזאת בעזרת 8 טיפים שימושיים במיוחד להתפחת בצק בקור – כדי שתוכלו להכין לחם, עוגות או עוגיות בזריזות.

זוקיני צלוי בתנור עם תיבול מושלם

זוקיני בתנור – זו אחת הדרכים הטובות ביותר לבשל זוקיני! ההכנה סופר קלה, הטעם והמרקם מצוינים והערכים התזונתיים שלו יוסיפו המון לבריאות הגוף שלכם.

טארט טאטן • טארט תפוחים צרפתי קלאסי

מאפה נפלא שנראה מדהים ולמעשה מורכב מ-5 מצרכים פשוטים שיש בכל בית. טארט של תפוחי עץ מקורמלים בתחתית בצק פריך מעולה, השניים משתלבים בצורה מדהימה ויוצרים את הקינוח הצרפתי המסורתי והכל-כך אהוב הזה.

6 דברים שצריך לדעת כדי לשפר כל מאפה

זה קורה לנו לפעמים, אנחנו בוחרים בדרך הקלה והקצרה ומצליחים להרוס את המאפים שלנו ולבזבז מצרכים יקרים. הנה 6 עקרונות חשובים אחריהם אתם צריכים לעקוב כדי לשפר את המאפים שלכם.

דילוג לתוכן