FoodisGood

צ'יפס חצילים קריספי מטריף

אתם תופתעו לגלות שהצ'יפס הקריספי הזה עשוי מחצילים! חציל זהוב ופריך עטוף בפירורי לחם וגבינה מגוררת. מגישים לצד קטשופ, מיונז או יוגורט יווני. לגרסת הפרווה משמיטים את הגבינה.

מתכון לצ'יפס חצילים

זמן הכנה: 35 דק' | זמן אפייה: 10 דק' | סה"כ: 45 דק'

מצרכים:

  • 2 חצילים
  • 1 וחצי כוסות פירורי לחם איכותיים
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • שמן לשימון

הוראות הכנה:

  1. מתחילים עם החצילים: מסירים את קצוות אבל משאירים את הקליפה.
  2. חותכים לעיגולים בעובי של 1.5 ס"מ. מעבירים למסננת, מפזרים מעל 1/2 כפית מלח, מערבבים היטב ונותנים לחציל להגיר נוזלים עשרים דקות.
  3. מחממים את התנור ל – 220 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים.
  4. מערבבים פירורי לחם, גבינה מגוררת, אבקת שום ופלפל שחור.
  5. מעבירים לשקית פסגור (ריצ'רץ') או לשקית גדולה ועבה.
  6. טורפים את הביצים בקערה.
  7. מייבשים את החציל בנייר סופג וחותכים כל עיגול למקלות צ'יפס, ברוחב של כ – 2 ס"מ.
  8. טובלים את הצ'יפס בביצה, בכל פעם כמות קטנה. מצפים מכל הכיוונים.
  9. מעבירים לשקית פירורי הלחם ומנערים את השקית עד לציפוי אחיד.
  10. מוציאים מהשקית, מנערים בעדינות להורדת פירורים מיותרים ומניחים בשכבה אחת על תבנית האפייה.
  11. חוזרים על הפעולה עד שכל חתיכות החצילים מוכנות.
  12. מזלפים שמן על הצ'יפס ואופים כ – 5 דקות עד שהצ'יפס מקבל צבע חום-זהוב.
  13. הופכים את הצ'יפס ואופים 5 דקות נוספות.
  14. מוציאים, מעבירים לצלחת ומגישים חם לצד רוטב שאוהבים.
    בתאבון!

עוד מתכוני חצילים טעימים במיוחד:

פסטה פטריות וקישואים בפרמז'ן

הנה מתכון שגר ושכח מושלם – מתכון לפסטה ברוטב פטריות וקישואים שמכינים בקלות בסיר אחד, מכניסים הכל לסיר, מבשלים עשר דקות וארוחת הצהרים או הערב מוכנה!

מלוח ומתוק: 4 מתכונים ברוטב מייפל

הרוטב המתוק המוזהב הזה שכולנו אוהבים משמש אותנו היטב להגשת פנקייק בבוקר שבת, אבל מה עוד אפשר לעשות איתו? הנה 4 מתכונים שכל אוהב מייפל אמיתי צריך לנסות

דילוג לתוכן