FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: רטטוי צרפתי – תבשיל מושלם לכל ארוחה

רטטוי הוא לא רק תבשיל ירקות קיץ צבעוני, אלא גם חגיגה של טעמים וארומה, תבשיל שמביא עמו את הקסם של השדות הפתוחים והשמש המלטפת של פרובאנס, אזור בדרום צרפת הידוע במטבחו הכפרי והעשיר. רטטוי מסורתי טבול בשמן זית משובח ומתובל בשום ועשבי תיבול כמו תימין ובזיליקום, הוא מציע מפגש מרתק בין החצילים העסיסיים, הקישואים הרעננים, הפלפלים המתוקים והעגבניות הבשלות והעסיסיות. כל ירק מביא איתו את טעמו הייחודי ואת תרומתו למנה הסופית. הרטטוי הוא מנה מושלמת להכנה מראש ורק משתפרת בטעמה ככל שהיא מתבשלת והטעמים מתחברים. הוא יכול לשמש כתוספת או כמנה עיקרית, ומתאים נפלא להגשה לצד מגוון מנות, מארוחת בראנץ' קלילה ועד ערב של ארוחה חגיגית.
 

מטבח: צרפתי | מנות: 8 | זמן הכנה: 30 דקות | זמן בישול: 45 דקות

רשימת מצרכים לרטטוי:

  • חציל גדול קצוץ לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ
  • מלח לפי הטעם
  • 6 כפות שמן זית, ועוד להגשה
  • 2 קישואים בינוניים קצוצים לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1 פלפל (אדום, כתום או צהוב), קצוץ לקוביות בגודל של כ-0.5 ס"מ
  • 5 שיני שום גדולות, קצוצות
  • 5 עגבניות גדולות (בערך 800 גרם), קצוצות לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ, עם המיצים שלהן
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כפיות תימין טרי קצוץ, ועוד להגשה
  • ¾ כפית סוכר
  • 3 כפות בזיליקום טרי קצוץ

הוראות הכנה:

  1. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת נון-סטיק גדולה על אש בינונית.
  2. מוסיפים את החציל ומתבלים ב-¼ כפית מלח. מטגנים תוך כדי ערבוב תכוף, עד שהחציל רך ומתחיל להזהיב, במשך 10-12 דקות. מעבירים לצלחת והניחו בצד.
  3. מוסיפים עוד כף שמן זית למחבת (אין צורך לנקות אותה). מוסיפים את הקישואים ומטגנים תוך כדי ערבוב תכוף, עד שהם רכים אך עדיין קריספיים, 3-4 דקות. מתבלים ב-¼ כפית מלח ומעבירים לצלחת; מניחים בצד.
  4. מוסיפים עוד שתי כפות שמן זית למחבת ומוסיפים את הבצל והפלפלים. מטגנים תוך כדי ערבוב תכוף, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות. מוודאים שלא להשחים את הירקות.
  5. מוסיפים את העגבניות והמיצים שלהן, רסק העגבניות, התימין, הסוכר ו-¾ כפית מלח. מטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות הופכות לרוטב, 8-10 דקות.
  6. מוסיפים פנימה את החציל המבושל; מביאים לרתיחה עדינה ואז נמניכים את האש לנמוכה ומחכים שיסמיך, ללא מכסה, במשך כ-10 דקות או עד שהחציל מתרכך.
  7. מוסיפים את הקישואים ומבשלים עוד 1-2 דקות, או עד שהם חמים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  8. מפזרים מעל בזיליקום ותימין טריים, מזלפים מעט שמן זית ומגישים חם או קר.

מגוון אפשרויות להגשת רטטוי

  • כמנה עיקרית צמחונית מעל דגנים או פולנטה.
  • לצד בשרים או דגים צלויים.
  • בסגנון עם ביצים קשות.
  • מעורבב עם .
  • מקופל בתוך אומלט או פריטטה.
  • מונח על קרוסטיני עם גבינת עזים.
  • ישר מהמקרר כנשנוש(גם קר זה טעים).

10 דרכים לשדרג מנת רטטוי

לרטטוי הבסיסי שבמתכון ניתן להוסיף מגוון ירקות לפי העדפה או עונתיות. כמה אפשרויות כוללות:

  1. – ניתן להשתמש בפטריות טריות ולחתוך אותן לפרוסות או לקוביות.
  2. תפו"א – לחתוך לקוביות קטנות ולהוסיף המסכה למנה.
  3. גזר – מוסיף מתיקות וצבע ויכול להיות קצוץ לפרוסות או לקוביות.
  4. כרישה – מוסיפה טעם מעט חריף ומרקם פריך.
  5. בטטה – תוספת מתוקה שמשתלבת יפה עם ירקות אחרים.
  6. סלרי – מוסיף טעם קליל ומרקם נעים.
  7. קולורבי – ירק עם טעם עדין שמתאים לבישולים ארוכים.
  8. תרד או חרדל ירוק – עלים ירוקים, ניתן להוסיף בסוף הבישול כדי לתת לרטטוי טעם עדין וצבע.
  9. קולרבי – מוסיף מרקם קריספי וטעם עדין שמשתלב היטב עם ירקות אחרים.
  10. פלפל חריף – אם אוהבים את המנה עם קצת חריפות.

חשוב לזכור שכל ירק שמוסיפים יש להתאים את זמן הבישול שלו כך שיתרכך אך לא יתפרק לחלוטין, כדי לשמר מרקם נעים בפה.

דילוג לתוכן