FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מדריך: פלטת גבינות ביתית לאירוח בשבועות

גבינות נבחרות, כשהן מלוות בתוספות משלימות ויין איכותי, יכולות להפוך כל מפגש לחוויה קולינרית בלתי נשכחת. לקראת חג שבועות, סידרנו לכם מתכון מהמם להכנת פלטת גבינות ואספנו כמה טיפים קלים לארגון המגש שיקסים את האורחים שלכם וישדרג כל אירוע.

תוכן עניינים

  • זמן עבודה: 25 דקות | 5 סועדים (או יותר)

צעד ראשון – בוחרים את הגבינות

כמה גבינות צריך להכין? לכל סועד מומלץ להכין בין 150-200 גרם של גבינות. כך, אם אתם מתכננים לארח חמישה סועדים, יהיה כדאי לכלול בפלטה שלכם בין 750 ג' – 1 קילו של גבינות, מגוונות בטעמים ובמרקמים.

איך לבחור גבינות לפלטה? הסוד לפלטת גבינות מוצלחת הוא שילוב של מגוון טעמים ומרקמים. על מנת ליצור פלטה מושלמת, מומלץ לבחור גבינות ממגוון סוגים.

הנה כמה קטגוריות עיקריות שכדאי לשלב:

  • גבינות רכות: ברי, קממבר, וריקוטה. מציעות טעם עדין ומרקם קרמי.
  • גבינות קשות: פרמז'ן, גאודה, או צ'דר. הטעם שלהן נע ממתקתק ועדין ועד חריף וחד.
  • גבינות כחולות: רוקפור, גורגונזולה, ובלו צ'יז הן חלק ממשפחת הגבינות הכחולות, עם טעם חזק.
  • גבינות עיזים וכבשים: פטה, רוקפור ומנצ'גו. יוסיפו טעמים עשירים ומרקמים ייחודיים.

צעד שני – התוספות שישדרגו את מגש הגבינות

מגש גבינות מוצלח לא יכול לכלול רק גבינות, אנחנו צריכים לחשוב על החוויה כולה ולכן נגיש את הגבינות עם פירות טריים (או יבשים), אגוזים שונים, לחם או קרקרים וגם חמוצים או רטבים (מתוקים או מלוחים).

הנה כמה מהאפשרויות שכולם אוהבים:

  • פירות יבשים: תאנים, שזיפים או צימוקים. מוסיפים מתיקות עדינה.
  • אגוזים: למשל שקדים או אגוזי מלך. מוסיפים טעם עמוק ומרקם פריך.
  • לחמים וקרקרים: מרכיב חשוב שנותן בסיס ומרקם מנוגד לרכות של הגבינות.
  • תוספות חריפות וחמוצים: כגון זיתים, חרדל, או רוטב צ'ילי, המעניקים גוון נוסף למגש.

צעד שלישי – מרכיבים את פלטת הגבינות

מתכון לפלטת גבינות ביתית ל-5 סועדים

כאשר מסדרים את פלטת הגבינות, חשוב לעשות זאת באופן אסתטי ומזמין. הפכו את הפלטה למוקד השולחן על ידי סידור גבינות בגדלים, צבעים וצורות שונות כך שכל אחת תהיה נגישה ומושכת את העין.

לגבינות:

  • גבינת רוקפור או מנצ'גו – כ-150 גרם
  • גבינת קממבר או ברי – כ-200 גרם
  • אמנטל או גאודה – כ-200 גרם
  • לבאנה, גבינת שמנת או בייבי מוצרלה – כ-200 גרם
  • גבינת עיזים בגליל – כ-150 גרם

לתוספות:

  • עגבניות שרי – כ-15 יחידות
  • זיתים ירוקים או שחורים – כוס אחת
  • תמרים – כ-10 יחידות
  • אגוזים פקאן או שקדים – כוס אחת
  • דבש – להגשה
  • קרקרים או לחם שאור מלא – כמות לפי הצורך

הוראות הכנה:

  1. כ-30 דקות לפני ההגשה מוציאים את הגבינות מהמקרר.
  2. בוחרים פלטה גדולה או מגש עץ יפה שיכול להכיל את כל הגבינות והתוספות.
  3. מתחילים בהכנת הגבינות:
    – חותכים את האמנטל או הגאודה לקוביות בינוניות.
    – מחלצים את הגבינה העגולה מהאריזה שלה ומניחים על הפלטה בשלמותה.
    – חותכים את גבינת הרוקפור או המנצ'גו למשולשים או רצועות.
    – מסדרים את גליל גבינת העיזים בצידי המגש, אם רוצים, ניתן לפרוס.
    – בחלק המרכזי של המגש, ממקמים את הגבינה הרכה, לבאנה, בייבי מוצרלה או גבינת שמנת, בקערה קטנה.
  4. מפזרים את עגבניות השרי ברחבי המגש.
  5. ממקמים קערות קטנות של זיתים ותמרים.
  6. מסדרים גבעות קטנות של אגוזים ברחבי המגש, לצד גבינות קשות.
  7. מסדרים את הקרקרים והלחם במקום נגיש על המגש או על צלחת נפרדת.
  8. לפני ההגשה, מזלפים דבש מעל הגבינות הקשות (או מניחים בקערית קטנה על המגש, ליד הלחם).

מה שותים?

כדאי לשלב בין גבינות ליינות בהתאמה:

  • יין לבן צח וקליל מתאים במיוחד לגבינות רכות ועדינות.
  • יין אדום בעל גוף מלא ילווה נפלא את הגבינות הקשות והמיושנות.
  • יין פורט או שרי יהווה בסיס מצוין לגבינות בעלות טעמים חזקים ומעושנים.

אחסון והגשה: טיפים לאחסון הגבינות

אחסנו גבינות במקרר: כדי לשמר את טריות הגבינות, יש לשמור אותן במקרר באריזה המקורית או בנייר מיוחד לאחסון גבינות.

הוציאו את הגבינות לפני ההגשה: זכרו להוציא את הגבינות מהמקרר כ-30 דקות לפני ההגשה כדי שיחזרו לטמפרטורת החדר ויוכלו להפיק את הטעמים המלאים שלהם.

גבינות קשות יכולות להישמא טוב יותר במקרר לאורך זמן, אך דאגו לארוז אותן בנייר אחסון מיוחד לגבינות או בניילון שיסייע לשמור על לחות מתאימה.

גבינות רכות צריכות להישאר באריזה המקורית שלהן ולהיות מאוחסנות בחלק הקר ביותר של המקרר.

דילוג לתוכן