תפריט
אהבתם? שתפו את העמוד!

מדריכי בישול

מדור אפייה

מדור בריאות

עוגת טחינה עם חלווה וסילאן

על ידי Mazal Gershon      

21/07/2015

5.0 20

עוגת טחינה היא עוגה בחושה, קלה להכנה, טעימה וגם בריאה. עוגה שמתאימה לכוס נס בבוקר וגם לאירוח. כדאי להכין לפחות פעם אחד כדי לטעום. העוגה משלבת חלווה וסילאן לטעם עשיר במיוחד.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 15 דקות

    40 דקות

    55 דקות

  • תבנית הפלא / 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון

3 ביצים

1/2 כוס סוכר חום

3/4 כוס סוכר לבן

1/2 כוס שמן

1/4 כוס טחינה

1/4 כוס סילאן

3 כפות ממרח חלווה - לחמם כ 15 שניות במיקרו (לא חובה)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גדושה קינמון

1/2 כוס מים קרים

2 כוסות קמח תופח

מעל לעוגה

שומשום

הוראות הכנה

להקציף את הביצים עם הסוכר הלבן והחום לקצף תפוח ובהיר ולהוסיף בהדרגה את כל שאר החומרים ולבסוף את הקמח ולערבב רק עד שהקמח נבלע בתערובת לא יותר.

לשמן היטב תבנית עגולה או מלבנית או פלא או שתי אינגליש קייק ולפזר שומשום על כל שטח התבנית.

לשטח את תערובת העוגה ולאפות בחום של 180 מעלות כ 45 דקות או עד להתייצבות מלאה של העוגה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך מעל מעט סילאן.

בהצלחה ובהמון אהבה, ממני מזל גרשון..

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

20 דירוגים וחוות דעת

גיתית

22/10/2016

גם לי יצא מעולה.
לא היה לי ממרח חלווה ולא היה לי קמח תופח, וגם רציתי בריא יותר, אז עשיתי כך:
3 ביצים מוקצפים עם 3/4 סוכר חום, חצי כוס שמן, חצי כוס טחינה מלאה, קצת יותר מחצי כוס סילאן, כפית תמצית וניל, כפית גדושה קינמון, חצי כוס מים פושרים, 2 כוסות קמח מלא, שקית א. אפיה, כפית שטוחה סודה לשתיה.
שימנתי 2 תבניות אנגליש קייק ופיזרתי שומשום, יצקתי את הבלילה.
בסיום האפיה הוצאתי את העוגות מהתבניות והפכתי אותן, ופיזרתי מעל סילאן.
יצא מעולה!!!

שרית

04/08/2016

היי, גם לי אין ממרח חלווה בבית. אני מבינה שאפשר להכין ממרח עם טחינה וסילן ומכיוון שאלו גם ככה המצרכים אז אפשר פשוט לשים חצי כוס סילן וחצי כוס טחינה במקום רבע ורבע ?

עדי

04/06/2016

יצא מעולה. החלפתי את ממרח החלבה בממרח תמרים ושמתי רק חצי כוס סוכר. יצא נהדר. תודה

לילי

10/05/2016

היי
כתוב לשים רבע כוס סילאן ורבע כוס טחינה ואז 3 כפות ממרח חלבה . זה בעצם אותו דבר .
למה לה לכתוב שליש כוס מכל דבר ? האם זה משנה משהו ?

תודה

לילי

foodisgood

27/02/2016

היי אורית,
השומשום משמש בעיקר לקישוט העוגה וניתן לפזר אותו באיזו צורה שבוחרים.
כדי לקבל עוגה כמו בתמונה יש לשמן את תבנית הקוגלהוף, לפזר שומשום וליצוק את בלילת העוגה.

אורית

22/02/2016

היי,
במתכון רשום לפזר שומשום על הבלילה לפני שמכניסים אותה לתנור. עם זאת בתמונה יש עוגה שנאפתה בתבנית קוגלהוף הפוכה – האם צריך לפזר את השומשום מראש על דפנות התבנית ואז לשפוך את הבלילה, או שאחרי האפייה יש דרך לפזר מעל את השומשום בדרך שתידבק כזה יפה?

foodisgood

27/01/2016

היי לאה,
ניתן להשתמש באיזה סוג סוכר שאת בוחרת.

לאה בוארון

26/01/2016

האם משתמשים בסוכר דמררה או סוכר חום כהה

foodisgood

11/01/2016

היי עמירה,
במתכון כתוב – 2 כוסות קמח תופח.

עמירה שמרי

11/01/2016

שכחתם להוסיף את הקמח במתכון- כמה קמח?

foodisgood

09/11/2015

היי ורד, אפייה רגילה.

ורד

06/11/2015

רציתי לדעת איך לאפות אפיה רגילה או טורבו

foodisgood

03/11/2015

היי כרמלה,
ניתן להכין ממרח חלווה ממש בקלות ע”י ערבוב של כמות זהה של טחינה גולמית עם דבש או סילאן.
הממרח נשמר במקרר לזמן רב יחסית.

כרמלה

02/11/2015

אין אצלינו ממרח חלווה, אך ניתן להשיג חלווה, האם אפשר להחליף את הממרח בחלווה? האם אפשר ואיך להכין לבד מהחלווה ממרח?

foodisgood

21/10/2015

היי עמית,
אכן יש להקציף את הביצים בשלמותן עד לקבלת קצף תפוח ובצבע צהוב בהיר, לא לבן.

עמית כהן

21/10/2015

מזל האם הקצף שצריך להיות עם חלבונים בלבד? כי אם אכן זה כך אני חושבת שרצוי להדגיש זאת במתכון מכיוון שיש אנשים בתחילת דרכם באפייה וזה אינו מובן מאליו. כי אם שמים 3 ביצים שלמות זה אינו יוצא קצף תפוח ולבן

foodisgood

21/10/2015

היי מלי, כן, את הסילאן מוסיפים לעוגה וגם לסיום שופכים מעליה, לא חובה לשפוך סילאן בסיום האפייה.

מלי ביטון

16/10/2015

לשים גם סילאן בתוך העוגה וגם בסוף מעל?

foodisgood

28/08/2015

היי שרית,
ממרח החלווה הכרחי בעוגה, הוא תורם למתיקות ולטעם העוגה ולכן לא מומלץ להחליף אותו.

שרית

28/08/2015

האם ניתן להחליף את ממרח החלווה בעוד טחינה או במשהו אחר ?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

שמירה ושיתוף