FoodisGood

עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן (5 מצרכים בלבד)

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עוגת גבינה אפויה לא צריכה טיפת קמח כדי להיות מוצלחת! לפניכם מתכון מצוין לעוגת גבינה אפויה ללא גלוטן שמכינים בקלות. העוגה הזאת תמיד מצליחה ואמנם צונחת מעט לאחר האפייה אך המרקם שלה נימוח כל-כך שזה בכלל לא משנה. עקבו אחר ההוראות לעוגה מושלמת ושימו לב להערות שבתחתית המתכון.

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: קפיצית עגולה בקוטר 26

מצרכים:

  • 750 גרם גבינה לבנה / גבינת ריקוטה לעוגה
  • 200 מ"ל יוגורט טבעי / שמנת חמוצה
  • 170 גרם סוכר
  • 5 ביצים
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי שקית)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו עם חמאה או שמן.
  2. בקערה גדולה מערבבים חלמונים עם גבינה לבנה, שמנת חמוצה ופודינג וניל עד לבלילה חלקה וללא גושים.
  3. מקציפים חלבונים במיקסר במהירות גבוהה כ-4 דקות, מנמיכים למהירות נמוכה ומוסיפים את הסוכר באיטיות. ממשיכים בהקצפת החלבונים עם הסוכר כ-3 דקות, עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  4. מוסיפים את קצף החלבונים לקערת החלמונים בתנועות קיפול עדינות.
  5. מעבירים את תערובת העוגה תבנית ואופים בתנור החם למשך 50 דקות. מכבים את התנור, לא פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה בפנים כחצי שעה.
  6. מוציאים את העוגה לשיש ונותנים לה להצטנן בטמפרטורת החדר.
  7. מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית ומעבירים לכלי מתאים.

עוגות גבינה שאסור לכם לפספס:

  1. עוגת גבינה אפויה קלאסית
  2. עוגת גבינה פירורים ללא אפייה
  3. עוגת גבינה בחושה ב-10 דקות עבודה

הערות לעוגת גבינה מושלמת

  • במהלך אפייה העוגה אסור לפתוח את התנור, וגם לא לפתוח בכלל לאחר זמן האפייה, העוגה מוכנה בוודאות, תנו לה את חצי השעה שהיא צריכה בתנור.
  • העוגה תנצח רק מעט לאחר שהיא תתקרר, זה בסדר.
  • ניתן לפדר באבקת סוכר או אם רוצים לצפות את העוגה בקצפת – לציפוי העוגה ניתן להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה ולמרוח בשכבה עבה מעל לעוגה.

עוד מתכונים שווים ללא גלוטן

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.