FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת שוקולד קוקוס קלאסית ב-3 שכבות

העוגה המוצלחת הזאת כבר הפכה לקלאסיקה שכולנו מכירים ובצדק! מדובר בעוגה עסיסית בטעם נפלא, בעלת 3 שכבות, כאשר בכל שכבה מקבלים מרקם וטעם שונים שמשתלבים יחדיו לביס מנצח. היא אמנם נראית מרשימה אבל היא בעצם מאוד קלה להכנה – לפניכם מתכון מצוין להכנת עוגת שוקולד וקוקוס, כולם יכולים!

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: מרובעת בינונית

מצרכים:

לתחתית שוקולד:

  • 210 גרם קמח לבן
  • 3 ביצים
  • 1 חלמון ביצה
  • 170 גרם סוכר
  • 100 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 4 כפות קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח

לשכבת קוקוס:

  • 360 מ"ל חלב (1.5 כוסות)
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
  • 50 גרם חמאה
  • 300 גרם קוקוס טחון

לציפוי שוקולד:

  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

  1. מכינים תחתית שוקולד: מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה, שופכים לאט שמן, תוך כדי הקצפה ואז חלב. מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה, מערבבים עם מרית. אופים במשך 50 דקות ב-180 מעלות, מצננים.
  2. מכינים את שכבת הקוקוס: בקלחת בינונית, על אש נמוכה, מחממים חלב, סוכר וחמאה. מערבבים עד להמסת החמאה. מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב.
  3. מרכיבים את העוגה: משטחים את תערובת הקוקוס מעל לתחתית השוקולד שבתבנית ומיישרים עם גב הכף. מכסים את התבנית ומעבירים למקפיא למשך כחצי שעה, עד להתייצבות שכבת הקוקוס.
  4. מכינים ציפוי שוקולד: מחממים דקה אחת במיקרוגל את השמנת המתוקה, שוברים פנימה קוביות שוקולד ומערבבים היטב עד להמסה של כל השוקולד, יוצקים עם גבי שכבת הקוקוס בצורה אחידה, מכסים ומעבירים למקרר עד להגשת העוגה.
  5. לפריסת העוגה לריבועים: בכוס גבוהה שמים מים רותחים ובעזרת סכין חדה שטובלים במים רותחים פורסים העוגה בזהירות.

לא בדיוק מה שחיפשתם? נסו את העוגות הבאות:

דילוג לתוכן