FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פשטידת פסטל מרוקאית לשבת 🔥

הנה פשטידה מנחמת ועשירה שמאוד מתאימה לשבת, והכי כיף? שמכינים אותה ממש בקלות, מתאימה מאוד למתחילים! שכבת פירה, בשר טחון ושוב פירה ומתקבל מאפה שכולם אוהבים. אם אתם מתארחים בשבת ומחפשים מנה להביא אתכם – זו הפשטידה הכי מומלצת! שימו ❤️ את הפשטידה ניתן לעטוף בניילון נצמד ולשמור בקירור עד 2 ימים, חימום מחדש יתבצע בתנור על 180 מעלות כ-15 דקות.

זמן עבודה: 25 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית גדולה עמוקה

מצרכים:

לשכבת פירה:

  • 7 תפוחי אדמה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/8 כפית בהרט

לשכבת בשר:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מתחילים בטיגון של הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא הופך שקוף ואז מוסיפים בשר טחון ומערבבים עד שהנוזלים מתאדים, בערך 6 דקות טיגון.
  2. מוסיפים מלח ופלפל, פפריקה, כורכום ופטרוזיליה, מטגנים עוד דקה ומניחים במסננת כדי לתת לתערובת להגיר נוזלים ולהתקרר.
  3. קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד לריכוך, שומרים מעט ממי הבישול בצד. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומערבבים עם 1/2 כוס ממי הבישול, שמן, במלח, פלפל, כורכום ובהרט ומועכים לפירה חלק.
  4. מחממים תנור ל-190 מעלות. בתחתית תבנית משטחים חצי מכמות הפירה, מעל לפירה מסדרים את מלית הבשר ומעליה את שאר הפירה. מיישרים עם מזלג. אופים בתנור החם למשך כשעה.
  • טיפ נהדר
    אפשר להוסיף מעל לשכבת הבשר, ולפני שכבת הפירה, שכבה של ירק צלוי (למשל פרוסות קישואים או בטטה על המחבת, חצילים מטוגנים גם יעבדו נהדר). זה ישדרג מאוד את הפשטידה!

שדרגו את הארוחה והגישה את הפשטידה עם:

דילוג לתוכן