FoodisGood

עוף צ'ימיצ'ורי • עיקרית מרשימה בקלות

עוף צ'ימיצ'ורי הוא מנת עוף דרום אמריקאית מפורסמת, זו מיוחדת שלא מגישים בכל יום, ועם זאת היא סופר קלה להכנה וממש מרשימה. העוף מתובל וצרוב בלימון טרי ושום ויחד עם רוטב צ'ימיצ'ורי תוצרת בית מתקבל חזה עוף עסיסי בטעמים מצוינים. הגישו אותו עם אורז אורז אדום ותתפלאו עד כמה המנה הזו טובה. (*הערה: אל תוותרו על הכנת רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי, כשהטעמים טריים הם הרבה יותר משמעותיים במנה הזאת)

זמן עבודה: 20 דקות | 4 סועדים

מצרכים:

  • 1.5 כפות שמן זית
  • 1 כף שמן
  • 2 פרפרי חזה עוף, כל פרפר חצוי ל-2
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 לימון – חתוך לפרוסות בעובי זרת
  • מגישים עם רוטב צ'ימיצ'ורי, כאן תמצאו מתכון >> רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב קטנה מערבבים שמן זית עם מלח, פפריקה, אבקת שום, פלפל, פטרוזיליה ושום טחון.
  2. משפשפים את חזה העוף היטב משני הצדדים בתערובת התיבול.
  3. מניחים מחבת פסים על אש בינונית, כאשר היא חמה מוסיפים שמן.
  4. מניחים את העוף במחבת החמה ומטגנים 8-10 דקות מצד אחד, הופכים את העוף ומטגנים 8-10 דקות בצד השני.
  5. מוסיפים את פרוסות הלימון מסביב לעוף במחבת מיד לאחר ההיפוך. כ-5 דקות לאחר מכן, מניחים אותן על גבי כל נתח עוף וממשיכים בבישול.
  6. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים כל פרוסת חזה עוף במרכז ריבוע נייר כסף או נייר אפייה, מניחים עליו כף גדושה של רוטב צ'ימיצ'ורי ומיד עוטפים, משאירים כך למשך 5 דקות ואז מעבירים את העוף לצלחת ההגשה.
5 מנות בשר טחון לשבור איתן את השגרה

כשקצת נמאס מקציצות ובולונז.. מה מכינים עם בשר טחון? הנה 5 מנות מעניינות עם בשר טחון שיעזרו לכם לגוון ועל הדרך ליהנות ממנות חדשות שמתאימות לכל המשפחה.

דילוג לתוכן