FoodisGood

כרובית מק אנד צ'יז • מתכון מהיר ללא גלוטן

הנה דרך מצויינת להפוך מנה סופר מושחתת להרבה יותר בריאה – מתכון גאוני להכנת כרובית בגבינה בקלי קלות מ-5 מצרכים בלבד. מנה מצויינת לארוחת ערב שוברת שגרה ומאוד מאוד טעימה.

*שימו לב: המתכון הקלאסי למק אנד צ'יז הוא כמובן עם פסטה, תמצאו אותו כאן >> מקרוני בגבינה

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: פיירקס בינונית

מצרכים:

  • 4 כוסות פרחי כרובית
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • 30 גרם גבינת שמנת טבעית
  • 1/2 כוס גבינת צ'דר מגורדת
  • קורט מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל 190 מעלות.
  2. חותכים את הכרובית לפרחים קטנים, שוטפים היטב במים.
  3. מרתיחים את הכרובית בסיר עם מים וכפית מלח כ–5 דקות, עד שהיא מתרככת, מוציאים מהסיר ומסננים.
  4. על אש בינונית מבשלים שמנת מתוקה וגבינת שמנת, עד שהן נמסות לחלוטין.
  5. מוסיפים פנימה גבינת הצ'דר (שומרים ככף ממנה בצד).
  6. מניחים את פרחי הכרובית בתבנית משומנת קלות ויוצקים מעל את תערובת הגבינות.
  7. מפזרים את שארית גבינת הצ'דר ואופים 15 דקות, עד להשחמה יפה של החלק העליון.
    בתאבון!

עוד מתכוני כרובית שחובה לנסות:

מרק עדשים כתומות עם עוף ועגבניות

מרק שהוא ארוחה מלאה, בריאה ומזינה – משלב עדשים כתומות עם עגבניות, חומוס ועשבי תיבול.
המרק הוא בגרסה בשרית עם עוף אבל גם בלי העוף הוא טעים באותה המידה!
מומלץ להגיש עם פרוסות לימון ולחם לבן או שחור.

בורגול • 14 מתכונים טעימים ובריאים!

אחד מהמרכיבים הכי אהובים במטבח הישראלי הוא הבורגול, שהוא גם בריא ומשביע ומשתלב נהדר במגוון מנות! אספנו את כל המתכונים הבריאים והטעימים שאפשר להכין עם בורגול. אוהבי הבורגול – זה בשבילכם!

פסטה ברוטב אבוקדו קרמי (מומלץ!)

המתכון הבא מוקדש באהבה למכורים לאבוקדו – מתכון לפסטה ברוטב אבוקדו מיוחד. מנה מעניינת במראה ובטעם. פשוט, מהיר ובעיקר טעים! (רוטב טבעוני ובריא, עובד נהדר גם עם פסטה ללא גלוטן)

קיש בצל וגבינות בסגנון צרפתי

אחד מהמאפים האהובים ביותר – קיש בצל עשיר עם שמנת וגבינת צ'דר על בסיס בצק פריך ביתי מעולה, אין יותר מפנק מזה. ניתן להכין את הבצק שלושה ימים מראש ולאפות את הקיש ביום הרצוי, אבל את מילוי הבצל והגבינות מומלץ להכין באותו היום.

דילוג לתוכן