FoodisGood

חיפוש

בסבוסה • עוגת סולת טורקית בקלי קלות

מחפשים את המתכון המושלם להכנת עוגת בסבוסה מטריפה? עוגה מסורתית מלאה בניחוחות וטעמים עשויה מסולת ועוד המון דברים טובים. עוגת בסבוסה נהדרת לאירוח בשבתות ובחגים ומתאימה באמת לכל מאורע שמח שרוצים לחגוג. לפניכם מתכון מסורתי לבסבוסה קלה להכנה.

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית 35X35

מצרכים:

לעוגה

  • 3 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח
  • חופן שקדים שלמים פרוסים

לסירופ

  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית 35X35 בשכבת שמן מרוחה.
  2. מקציפים את הביצים בשלמותן יחד עם סוכר עד לקציפה בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומקציפים עוד דקה.
  4. מוסיפים סולת וקוקוס ומקציפים כחצי דקה.
  5. מוסיפים קמח ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
  6. משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את בלילת העוגה.
  7. מסדרים שקדים שלמים במרווחים כך שכל ריבוע עוגה יקבל שקד במרכזו ואופים בתנור החם למשך 40 דקות.
  8. בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ: בקלחת בינונית מרתיחים יחדיו כוס מים עם מיץ תפוזים וסוכר, מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות, מערבבים מידי פעם.
  9. כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את סירופ הסוכר מיד.

עוד עוגות מסורתיות שאנחנו אוהבים:

דילוג לתוכן