עוגת סולת לבנונית טעימה עם טעם מפתיע אותו היא מקבלת משילוב של כורכום וסירופ מי ורדים. מתכון מיוחד שכדאי להכין. לגרסת פרווה מחליפים את החלב במיץ תפוזים או מים.
מתכון לספוף - עוגת כורכום
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 35 דק' | סה"כ: 45 דק'
מצרכים:
לעוגה:
- 3 ביצים
- 1 וחצי כוסות סולת דק
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1 כף כורכום
- 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב פושר
- 3/4 כוס שמן
- קורט מלח
לסירופ:
- חצי כוס מים
- חצי כוס סוכר
- מיץ מלימון אחד
- כמה טיפות מי ורדים
לקישוט:
- שומשום לבן
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 23 ס"מ.
- מערבבים בקערה סולת, קמח, כורכום, אבקת אפייה ומלח.
- בקערת מיקסר מקציפים חלב, סוכר וביצים עד לאיחוד. מוסיפים באיטיות את השמן ולאחר מכן את תערובת הסולת ומקציפים במהירות בינונית במשך 5 דקות.
- יוצקים את הבלילה לתבניות אפייה ואופים במשך 35 דקות, או עד להזהבה יפה והתייצבות.
- כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר מים, סוכר ומיץ לימון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 5 דקות, על אש בינונית-נמוכה. מערבבים מדי פעם.
- מסירים מהאש, מוסיפים מי ורדים, מערבבים ומניחים לסירופ להתקרר בטמפרטורת החדר.
- כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור, שופכים את הסירופ בצורה אחידה ומפזרים שומשום מעל.
- מצננים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומגישים.
בתאבון!