8 דברים שלא ידעתם שלימון יכול לעשות

  פורסם בתאריך   על ידי   13 תגובות

אחרי מלח ופלפל, הלימון הוא המרכיב הנפוץ ביותר בתיבול מנות. לימונים משמשים אותנו כמעט בכל דבר. לתיבול והעשרת טעמים בסלט ירקות, עוגות, דגים, מרקים, בשרים ואפילו על השניצל. מה שפחות אנשים יודעים הוא שללימונים גם כמה שימושים בלתי צפויים וממש מועילים במטבח.

הצטרפו אלינו בפייסבוק וקבלו את המתכונים הכי שווים והכתבות הכי מעניינות

8 סיבות שמצדיקות החזקת לימון במטבח בכל עת

1. שיפור והעצמת טעמים: התכונה הבולטת והידועה ביותר בלימונים היא היכולת המדהימה שלהם לשפר טעמים בכל-כך הרבה מנות שונות. טעם הלימון יכול ממש להעיר לחיים מנה תפלה, החל מסלט פירות, ירקות ועד תבשילים מורכבים. בפעם הבאה שאתם מחממים שאריות מיום שישי, נסו להוסיף כמה טיפות לימון למנה ולהעיר אותה לחיים.



2. אורז אחד אחד: אם גם אתם מעוניינים באורז מושלם אחד-אחד, הנה הסוד – הוספת כמה טיפות לימון למי הבישול של האורז מסייעת במניעת הידבקות הגרגרים. בנוסף, מיץ הלימון גם יעזור ללבין את האורז ולשמור על מראה לבן ומגרה. נסו את הטריק הזה בזמן שאתם מכינים אורז אדום עם פול.

3. חסה פריכה: החסה שלכם מרגישה רופסת? מעט מיץ לימון ומים יכולים לעזור במקרה זה. מה עושים? משרים את עלי החסה בקערה עם מים קרים וחצי כוס מיץ לימון, מכניסים למקרר למשך שעה ועלי החסה מוכנים לארוחה!

4. ריכוך בשר: אולי לא יעדתם זאת, אבל מלבד העובדה שלימון מוסיף המון טעם למרינדות לבשר, הוא גם עוזר לרכך אותו. החומציות שבלימון שוברת בעדינות את הסיבים בבשר ועוזרת לריכוך מהיר. נסו זאת על הסטייק הבא שאתם אוכלים.

5. סוכר חום רך ומוכן לשימוש: אם אתם משתמשים בסוכר חום, אתם בטח מכירים את הנטייה שלו להתקשות ולהפוך לגוש. לא רק מיץ הלימון יכול לשמש אותנו! פרוסה קטנה מקליפת הלימון בקופסת הסוכר שלכם תשמור על סוכר חום רך ומוכן לשימוש.



6. שמירה על צבעי הפירות: אם אתם אנשים של סלטים, אתם בטח יודעים שפירות וירקות שנחתכו לקוביות או נפרסו לפרוסות מאבדים מצבעם מהר מאוד. מעט מיץ לימון בסלט פירות או אבוקדו יכול להאריך מעט את חיי הסלט שלכם (לפחות מבחינת הצבע). התיזו קצת מיץ לימון על סלט ירקות, פירות, אבוקדו, תפוחים חתוכים ועוד.. עשינו לכם חשק לסלט אבוקדו? קליק למתכון לסלט אבוקדו.

7. קילוף ביצים קשות: אולי בין המשימות היותר מתסכלות במטבח. קיימות המון שיטות וטריקים לקילוף ביצים קשות, הנה עוד אחת: לפני שאתם מכניסים את הביצים למים, נסו לשפשף כל ביצה בחצי לימון מכל הצדדים והוסיפו למים הרותחים כפית מיץ לימון. הביצים יהיו הרבה יותר קלות לקילוף כשתרצו לאכול אותן, ואל תדאגו, מיץ הלימון לא משפיע על טעם הביצים. נסו את הטכניקה הזאת בזמן שאתם נהנים מסלט תפוחי אדמה וביצים במיונז.

8. גם בריאות: האם ידעתם ששימוש בלימון כתחליף למלח יכול להפחית את צריכת הנתרן שלכם? ריכוז גבוה של נתרן בגוף יכול לגרום ללחץ דם גבוה ולעתים אפילו מגביר את הסיכוי להתקף לב. בפעם הבאה שאתם רוצים להוסיף מלח, נסו לטפטף על המנה כמה טיפות לימון במקום. זה יעצים את טעם המנה ויפחית את צריכת המלח שלכם.



קראו גם:
30+ טיפים לבישול שישנו את חייכם במטבח
למה אתם צריכים להקפיא בצל מקורמל + 3 דרכים לעשות זאת

כמה טיפים חשובים לשימוש בלימון

אחסון לימונים: המקום המומלץ ביותר לאחסון לימונים הוא המקרר – לימונים יישמרו טריים רק למשך כמה ימים בטמפרטורת החדר. המעניין הוא, שלימון שנשמר בטמפרטורת החדר יניב יותר מיץ מאשר לימון שנשמר במקרר. עם זאת, לימונים שאוחסנו בטמפרטורת החדר זמן רב מידי עלולים להעלות עובש ולהירקב מהר יותר. בזמן שהפרי עצמו לא יניב הרבה מיץ כאשר הוא קפוא, קליפת הלימון ניתנת להסרה והקפאה, ולשימוש מאוחר יותר במתכונים שדורשים גרידת לימון.

סחיטת לימונים: כדי לקבל את הכמות המקסימלית של מיץ סחוט מלימון, מומלץ להוציא אותו מהמקרר ולהשאיר אותו כמה שעות על הדלפק. לפני החיתוך, גלגלו את הלימון על השיש תוך הפעלת לחץ כלפי מטה, זה יפרוץ את התאים מלאי המיץ ויאפשר סחיטה קלה ומניבה יותר.



חומציות: החומציות בלימון מועילה למגוון דברים, בין היתר לשמירה על טריותם של פירות וירקות או לריכוך בשר. אך חשוב לשים לב שלא להגזים בכמות הלימון. למשל: השריית הבשר לזמן רב מידי בלימון עלולה לגרום להשפעה הפוכה ולהקשות את הבשר. כמו כן, החומצה במיץ לימון גם יכולה להקריש חלב.

מכירים עוד דרכים שבהן לימון יכול לעזור לנו בחיי היום-יום? שתפו אותנו בתגובות!

קטגוריות: טיפים, כללי, מומלצים

שיתוף

13 תגובות

  1. פרישמן. עליזה :

    כתבה מאוד מעניינית! תודה.

  2. יפה :

    האם זה נכון שלנשים במחזור לא מומלץ לצרוך לימון כי הוא גורם לכאבים עזים יותר ? (שמעתי שזה קשור איכשהו להתגבשות כלי דם)

    • היי יפה, הדעות חלוקות בנושא.
      נמליץ לך לפנות לאיש מקצוע בנושא.

    • רש :

      לא יודעת לגבי הכאבים, רק יודעת מניסיון שמיץ לימון מקצר את המחזור. שתיית חצי כוס לימון בכל יום במחזור מקצרת אותו באופן משמעותי (בכמה ימים אפילו) אפשר גם לדלל את הלימון – יש אומרים שרצוי אפילו.

  3. יעל :

    שכחתם לציין שיש ללימון יתרונות בניקיון

  4. יסמין צפרן :

    לימון מחזק את הציפורניים כמו”כ מומלץ לסחוט חצי לימון ולשתות על הבוקר כשקמים על קיבה ריקה עם מים פושרים. מנקה את הקיבה.

  5. דליה חאמי :

    ללימון יש יתרון נוסף והוא לירידת במשקל.אני אישית שותה על הבוקר מיץ מלימון אחד
    הבנתי שהוא סופח את הרעלים ומנקה את הגוף.
    מומלץ מאוד!!

  6. נורית :

    לימון מוסיף המון וגם…בבישול פסטה מוסיפים פרוסת לימון הסיר נשאר מבריק ולפסטה טעם. לאחר שסחתתם לימון הניחו את חצאי הלימונים בכיור מלבין כתמים.או הוסיפי את חצי לימון לאחר שנסחט לתא הסכום במדיח.גם מנקה גם מבריק בקיצור חייבת לשתול עץ לימון בגינה ואז יהיה מספיק גם להקפיא מיץ לימון בתבנית קוביות קרח להכנת משקאות ועוד

  7. לוי. גירמן :

    אני מאוד אוהבת לימון למדתי המון על הלימון בה כתבה שלכם תודה

  8. שמעון אותמזגין :

    אפליקציה מגניבה אני חדש בתחום ולומד ממנה המון כל הזמן מפתיעה במתכונים חדשים לייק גדול

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *