למה אתם צריכים להקפיא בצל מקורמל + 3 דרכים לעשות זאת

  פורסם בתאריך   על ידי   5 תגובות

האם ידעתם שאתם יכולים להקפיא בצל מקורמל? כן, אותו בצל מקורמל שאנחנו כל-כך אוהבים, זה שנותן למנות שלנו טעם אגוזי ורמיזה מתוקה. אז בפעם הבאה שאתם מכינים בצל מקורמל – פשוט הכינו כמו גדולה והקפיאו אותו! למה? הנה כמה סיבות טובות

1. פשוט כי קל להכין כמות גדולה
למרות שאנחנו מאוד אוהבים את הטעם של הבצל המקורמל, תהליך ההכנה שלו, לצערנו, לוקח זמן רב ולכן אנחנו נוטים לוותר עליו לרוב. בגלל שכל-כך קל להכין 4 בצלים במקום בצל אחד – בפעם הבאה שאתם מכינים בצל מקורמל, הכינו כמות גדולה והקפיאו אותה.

2. בצלים גדולים מתכווצים, והרבה!
כיוון שלבצל יש יכולת להתכווץ ממש הרבה, זה לא שווה לעבור את כל התהליך של קירמול הבצל רק בשביל בצל 1. אנחנו גילינו שמ-4 בצלים גדולים מקבלים רק 2 כוסות של בצל מקורמל.

3. בצל מקורמל נשמר המון זמן בהקפאה
בצל טרי נשמר לנו רק לכמה ימים במזווה, בזמן שבצל מקורמל המאוחסן בהקפאה נשמר למשך 3 חודשים. כל עוד הוא לא מפתח כוויות קור במקפיא – הוא טוב לשימוש.



אז איך מכינים בצל מקורמל? הנה מתכון בטוח

איך להכין בצל מקורמל – מתכון בטוח

אנחנו אוהבים בצל מקורמל בקיש, בחביתה ואפילו על הפיצה! אבל איך מכינים בצל מקורמל? כל מה שצריך לדעת כדי להכין בצל מקורמל מעולה בדיוק בצורה ובטעם שאתם אוהבים!

על ידי FoodisGood

3 דרכים יצירתיות להקפיא בצל מקורמל

עכשיו שאתם כבר יודעים איך להכין בצל מקורמל ולמה כדאי להקפיא אותו – הנה 3 דרכים שימושיות לאחסון בצל מקורמל בהקפאה:

1. מגשי קוביות קרח: פתרון פשוט וזול להקפאה הוא להשתמש במגשים לקוביות קרח. מגשים כאלו הם פתרון שימושי במיוחד כי הם מחלקים לנו את הבצלים למנות קטנות המתאימות לרוב המנות, כך שלא נצטרך להפשיר את כל השקית. בנוסף, המנות הקטנות מאפשרות לבצלים להפשיר מהר יותר על המחבת. פשוט חלקו את הבצלים למגשי קוביות קרח וגרדו את השאריות עם סכין.

2. תבניות מאפינס: תבניות מאפינס יכולות לאחסן כמות של 1/2 כוס בצל מקורמל ולכן הן מתאימות לפרוייקטים גדולים יותר. אם אתם מנהלים קייטרינג – מגשי מאפינס הם גם דרך נפלאה להקפיא רטבים לפסטה ודברים נוספים.

3. שקיות הקפאה: לא בטוחים באיזו כמות תשתמשו בתקופה הקרובה? פשוט זרקו את כל הבצלים לשקית הקפאה מספיק כדולה כדי ששבבי הבצלים יוכלו להתפרש בקלות. כאשר תצטרכו בצל מקורמל תוכלו פשוט לשבור את הכמות הרצויה.

מתי משתמשים בבצל מקורמל ואיך?

אז למדנו איך הלכין ולהקפיא בצל מקורמל עכשיו כל מה שנותר להבין הוא באילו מנות הוא משתלב. חלק מכם יופתעו לגלות את מגוון השימושים שיש לבצל מקורמל, מלבד המנות הידועות להן מתאים בצל מקורמל כמו: עוף, פאי, פוקאצ’ות ועוד.. הבצק המקורמל מתאים גם למנות אחרות, הנה כמה דוגמאות:

סלטים: חתיכות קטנות ודקות של בצל מקורמל בסלט מוסיפות מרקם וטעם נהדרים ומפתיעים, נסו להוסיף אותו לסלט פסטה קר – אתם תודו לנו. כמו כן, ניתן להוסיף גם לסלטי דגנים וקטניות, למשל לסלט עדשים.

כריכים: שכבה דקה של בצל מקורמל בתוך הכריך שלכם היא התוספת המושלמת לכריכים ביתיים מושקעים. המתיקות העמוקה של הבצל הופכת כל כריך פשוט למנה מענגת ומבליטה את הטעמים.



פיצה: אם אתם מעוניינים לשדרג את הפיצה הביתית שלכם – נסו למרוח שכבה דקה של בצל מקורמל על גביה! מומלץ להוסיף לפיצה רק מעט תוספות כל שכל טעם יורגש, נסו את השילוב של גבינת עיזים, בצל מקורמל ובזיליקום.

פסטות: הרבה מסעדות החליפו בשנים האחרונות את השימוש בבצל חי לבצל מקורמל ברטבים לפסטה. השינוי הזה לוקח את המנה לרמה גבוהה יותר ומעניק לרוטב טעם עמוק יותר.

חביתות: בפעם הבאה שאתם מכינים חביתה, נסו להחליף את הבצל המטוגן בבצל מקורמל – אתם הולכים ליהנות מזה!

קרדיט לתמונה: jules:stonesoup via photopin cc

ניסיתם את אחת ההצעות שלנו? יש לכם שילובים מעניינים למנות עם בצל מקורמל? שתפו אותנו בתגובות!

קטגוריות: טיפים, כללי

שיתוף

5 תגובות

  1. ריביה :

    תודה תודה תודה אני אכין כמות גדולה ויקפיא ממש מעדן!!

  2. היי אור, מקורמל מהמילה קרמל. ההבדל בין בצל מקורמל לבצל מטוגן הוא בטעם כמובן. בצל מקורמל נותן למנה טעם מתוק וערמוני, הוא מוסיף עומק למנה. לבצל מטוגן האיכויות שלו כמובן, אבל טעמו שונה לחלוטין מבצל מקורמל.

    לגבי אופן ההכנה – המתכון נמצא ממש במרכז הכתבה, לחיצה על התמונה של הבצל תעביר אותך למתכון להכנת בצל מקורמל 🙂

  3. לגטיוי מלכה :

    אחלה רעיון טוב להכנת כבד עוף בסילן

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *