עוגיות שקדים שמשלבות קמח שקדים וחמאת שקדים ויש להן מרקם פשוט מושלם. אפשר וכדאי להכין כמות כפולה, להקפיא את הבצק ולאפות כשמתחשק.
מתכון לעוגיות שקדים
זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 10 דק' | סה"כ: 20 דק'
מצרכים:
(לכ-40 עוגיות)
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- 1 וחצי כוסות קמח שקדים
- 1 וחצי כוסות קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 5 כפות חמאת שקדים לציפוי
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- מקציפים בקערה חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
- מוסיפים תמצית וניל, קמח שקדים, קמח לבן, אבקת אפייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת תערובת פירורית.
- מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים לבצק.
- קורצים כדורים קטנים, מניחים במרווחים על תבנית האפייה, משטחים מעט ויוצרים מעין גומה קטנה במרכז.
- אופים 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט אך עדין נשארות בהירות.
- מוציאים את העוגיות ומצננים מעט. מוסיפים בעדינות כפית חמאת שקדים במרכז ומגישים.
בתאבון!