FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

עוגיות שקדים בניחוח וניל (זריזות ובמרקם מושלם)

עוגיות שקדים שמשלבות קמח שקדים וחמאת שקדים ויש להן מרקם פשוט מושלם. אפשר וכדאי להכין כמות כפולה, להקפיא את הבצק ולאפות כשמתחשק.

מתכון לעוגיות שקדים

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 10 דק' | סה"כ: 20 דק'

מצרכים:

(לכ-40 עוגיות)

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס אבקת סוכר
  • 1 וחצי כוסות קמח שקדים
  • 1 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 5 כפות חמאת שקדים לציפוי

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  2. מקציפים בקערה חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
  3. מוסיפים תמצית וניל, קמח שקדים, קמח לבן, אבקת אפייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת תערובת פירורית.
  4. מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומאחדים לבצק.
  5. קורצים כדורים קטנים, מניחים במרווחים על תבנית האפייה, משטחים מעט ויוצרים מעין גומה קטנה במרכז.
  6. אופים 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט אך עדין נשארות בהירות.
  7. מוציאים את העוגיות ומצננים מעט. מוסיפים בעדינות כפית חמאת שקדים במרכז ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגיות שקדים טעימות במיוחד:

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *