חגיגי ומושלם – מאפה תפוחים בבצק עלים. קינוח מהיר, טעים וכל כך קל להכנה. ממלא את הבית בטעם וריח של פעם.
מתכון למאפה תפוחים מתוק
זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: 35 דק' | סה"כ: 55 דק'
מצרכים:
(12 מאפים)
- 1 חבילת בצק עלים מופשרת במקרר
- 2 תפוחים גדולים או 3 קטנים
- 3 כפות סוכר
- כפית קינמון
- 3 כוסות מים
- מיץ לימון אחד
- אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים 12 עטרות נייר למאפינס.
- מרתיחים מים בסיר עם מיץ לימון.
- רוחצים את התפוחים, מחלקים לשניים, מסירים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות.
- מכניסים אותם למים הרותחים, מערבבים ומסירים מהאש.
- מכסים את הסיר ונותנים לתפוחים לנוח במים 3-5 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים.
- בקערית מערבבים סוכר עם קינמון.
- פורסים את בצק העלים על משטח העבודה, כאשר הצד הצר פונה כלפינו ומרדדים אותו מעט.
- מפזרים על הבצק באופן שווה סוכר, מחלקים את הבצק לרצועות ברוחב של כ-5 ס"מ ומרווחים בין החתיכות.
- בקצה כל רצועה מניחים פרוסות תפוחים כך שהם בולטים מעבר לבצק וחופפים.
- מקפלים את הבצק לחצי, כך שהוא מכסה את החלק התחתון של התפוחים ואז מגלגלים לשושנה.
- מכניסים כל שושנה לתבנית מאפינס ואופים 30-35 דקות, עד שהבצק שחום.
- לאחר הקירור, ניתן לפזר אבקת סוכר ולהגיש.
בתאבון!
עוד מתכוני תפוחים מתוקים: