FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שושנת תפוחים • מאפה תפוחים בבצק עלים

חגיגי ומושלם – מאפה תפוחים בבצק עלים. קינוח מהיר, טעים וכל כך קל להכנה. ממלא את הבית בטעם וריח של פעם.

מתכון למאפה תפוחים מתוק

זמן הכנה: 20 דק' | זמן אפייה: 35 דק' | סה"כ: 55 דק'

מצרכים:

(12 מאפים)

  • 1 חבילת בצק עלים מופשרת במקרר
  • 2 תפוחים גדולים או 3 קטנים
  • 3 כפות סוכר
  • כפית קינמון
  • 3 כוסות מים
  • מיץ לימון אחד
  • אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות ומשמנים 12 עטרות נייר למאפינס.
  2. מרתיחים מים בסיר עם מיץ לימון.
  3. רוחצים את התפוחים, מחלקים לשניים, מסירים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות.
  4. מכניסים אותם למים הרותחים, מערבבים ומסירים מהאש.
  5. מכסים את הסיר ונותנים לתפוחים לנוח במים 3-5 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים.
  6. בקערית מערבבים סוכר עם קינמון.
  7. פורסים את בצק העלים על משטח העבודה, כאשר הצד הצר פונה כלפינו ומרדדים אותו מעט.
  8. מפזרים על הבצק באופן שווה סוכר, מחלקים את הבצק לרצועות ברוחב של כ-5 ס"מ ומרווחים בין החתיכות.
  9. בקצה כל רצועה מניחים פרוסות תפוחים כך שהם בולטים מעבר לבצק וחופפים.
  10. מקפלים את הבצק לחצי, כך שהוא מכסה את החלק התחתון של התפוחים ואז מגלגלים לשושנה.
  11. מכניסים כל שושנה לתבנית מאפינס ואופים 30-35 דקות, עד שהבצק שחום.
  12. לאחר הקירור, ניתן לפזר אבקת סוכר ולהגיש.
    בתאבון!

עוד מתכוני תפוחים מתוקים:

דילוג לתוכן