FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שניצלים אפויים בתנור • עסיסיים ופריכים ללא טיגון

שונאים את ריח הטיגונים? אין לכם כוח לעמוד לטגן? יש לנו פתרון! המתכון של הילה רשתי לשניצל אפוי בתנור, אבל כזה שנשאר פריך ועסיסי, לא מתייבש! שניצלים בתנור שהילדים יטרפו! בציפוי פירורי לחם וסוד קטן שמשאיר את השניצל לח וטעים, גם כשהוא אפוי בתנור.

מצרכים למתכון:

  • פרוסות שניצל לפי מספר הסועדים
  • כף גדושה מיונז
  • כף מים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • תבלינים לפי הטעם
  • פירורי לחם מוזהבים
  • שומשום
  • כף שמן זית

כלים:

  • תבנית תנור
  • נייר אפייה
  • 2 קערות רחבות

איך מכינים שניצל בתנור?

  1. בקערה אחת ערבבו מיונז, מים ותבלינים.
  2. בקערה שנייה ערבבו פירורי לחם מוזהבים ושומשום.
  3. רפדו תבנית תנור בנייר אפייה ושמנו בכף שמן זית אחת, מרחו את השמן באופן אחיד.
  4. כעת להכנת השניצלים: טבלו כל שניצל בתערובת המיונז ומשם ישר לתערובת פירורי הלחם, צפו היטב מכל הצדדים והניחו בתבנית התנור.
  5. חממו תנור ל-200 מעלות ורק כאשר התנור חם הכניסו את תבנית השניצלים לאפייה.
  6. אפו את השניצלים בתנור כ-10 דקות, הוציאו את התבנית, הפכו את השניצלים והמשיכו באפייה עוד כ-15 דקות, עד להזהבת השניצלים.

טיפים חשובים לאפיית השניצלים:

  • בחרו בפרוסות חזה עוף לא דקות מידי, פרוסות חזה עוף דקות צפויות להתייבש בתנור.
  • ניתן לערבב עם המיונז גם ביצה טרופה, לפי הטעם האישי.
  • הסוד לשניצל אפוי רך ועסיסי הוא הלחות שבציפוי, לכן, חשוב לא לוותר על שלב המיונז לפני הציפוי.
  • אל תאפו את השניצלים יותר מידי זמן – שניצלים אפויים יתר על המידה = שניצלים יבשים.
  • אל תפחדו להשתמש בתבלינים – כל תבלין שאתם אוהבים יעשיר את השניצל. תבלינים מומלצים לציפוי השניצל: פפריקה, כמון, כורכום, שום כתוש, כוסברה מיובשת, תבלין צ'ילי גרוס, אריסה, אבקת שום, אבקת מרק בצל, תבלין גריל לעוף ועוד..
  • איך יודעים את השניצל מוכן? בוחרים את אחד השניצלים בתנור, חוצים לשניים ובודקים – אם כל השניצל שינה צבעו ללבן, הוא מוכן.

עוד סוגי שניצלים מעניינים:

דילוג לתוכן