מתכון: שניצלים אפויים בתנור • עסיסיים ופריכים ללא טיגון

  פורסם בתאריך   על ידי   7 תגובות

שונאים את ריח הטיגונים? אין לכם כוח לעמוד לטגן? יש לנו פתרון! המתכון של הילה רשתי לשניצל אפוי בתנור, אבל כזה שנשאר פריך ועסיסי, לא מתייבש! שניצלים בתנור שהילדים יטרפו! בציפוי פירורי לחם וסוד קטן שמשאיר את השניצל לח וטעים, גם כשהוא אפוי בתנור.

מצרכים למתכון:

  • פרוסות שניצל לפי מספר הסועדים
  • כף גדושה מיונז
  • כף מים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • תבלינים לפי הטעם
  • פירורי לחם מוזהבים
  • שומשום
  • כף שמן זית



כלים:

  • תבנית תנור
  • נייר אפייה
  • 2 קערות רחבות

איך מכינים שניצל בתנור?

  1. בקערה אחת ערבבו מיונז, מים ותבלינים.
  2. בקערה שנייה ערבבו פירורי לחם מוזהבים ושומשום.
  3. רפדו תבנית תנור בנייר אפייה ושמנו בכף שמן זית אחת, מרחו את השמן באופן אחיד.
  4. כעת להכנת השניצלים: טבלו כל שניצל בתערובת המיונז ומשם ישר לתערובת פירורי הלחם, צפו היטב מכל הצדדים והניחו בתבנית התנור.
  5. חממו תנור ל-200 מעלות ורק כאשר התנור חם הכניסו את תבנית השניצלים לאפייה.
  6. אפו את השניצלים בתנור כ-10 דקות, הוציאו את התבנית, הפכו את השניצלים והמשיכו באפייה עוד כ-15 דקות, עד להזהבת השניצלים.



טיפים חשובים לאפיית השניצלים:

  • בחרו בפרוסות חזה עוף לא דקות מידי, פרוסות חזה עוף דקות צפויות להתייבש בתנור.
  • ניתן לערבב עם המיונז גם ביצה טרופה, לפי הטעם האישי.
  • הסוד לשניצל אפוי רך ועסיסי הוא הלחות שבציפוי, לכן, חשוב לא לוותר על שלב המיונז לפני הציפוי.
  • אל תאפו את השניצלים יותר מידי זמן – שניצלים אפויים יתר על המידה = שניצלים יבשים.
  • אל תפחדו להשתמש בתבלינים – כל תבלין שאתם אוהבים יעשיר את השניצל. תבלינים מומלצים לציפוי השניצל: פפריקה, כמון, כורכום, שום כתוש, כוסברה מיובשת, תבלין צ’ילי גרוס, אריסה, אבקת שום, אבקת מרק בצל, תבלין גריל לעוף ועוד..
  • איך יודעים את השניצל מוכן? בוחרים את אחד השניצלים בתנור, חוצים לשניים ובודקים – אם כל השניצל שינה צבעו ללבן, הוא מוכן.



עוד סוגי שניצלים מעניינים:

קטגוריות: כלליתגיות: , ,

שיתוף

7 תגובות

  1. קונסואלה :

    אני בעד להכין שניצלים אפויים בתנור! למה בכלל צריך לטגן? כל השמן הזה הלכלוך הקלוריות אין צורך בזה אפילו רכשתי לי מכונה לטיגון בכף שמן האם לדעתך המתכון יתאים גם למכונה?

    • היי קונסואלה,
      בהחלט! המתכון לשניצלים יתאים גם למכונת טיגון ללא שמן.
      מומלץ להכין אצבעות שניצל במקום שניצל רגיל 🙂

  2. שני :

    אני תמיד מוסיפה לתערובת פירורי לחם גם מעט צ’ילי גרוס ואבקת שום, זה מוסיף המון טעם לציפוי.

  3. איתמר בן שלום :

    כל הרעיון של המיונז מעורר חלחלה בעיני, אני משרה במרינדה אחרי ההפשרה, כמות של כ 600 גרם (9 יחידות עבות..), 2 כפות טריאקי, כף חרדל דיז’ון, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק, מניחים במקרר לספוג טעמים, ומכינים כמה שרוצים, אם נשאר, אפשר לשמור לא מוכן במקרר כיומיים.. ללא ביצה, מעט מאד שמן בתבנית, אחרי שמניחים בתבנית ולפני האפיה, הופכים עם השמן למעלה, 7-8 דקות בחלק העליון של התנור (חימום חלק עליון בלבד) , הופכים ושוב 7-8 דקות.. יוצא מעולה!!

  4. ציונה :

    אני כבר מזמן הפסקתי לטגן שונאת את הריח ואת הלכלוך עם תאפו את השניצל בתנור תראו כמה שהוא יוצא טעים גם בלי כל השמן הזה
    גם מבחינה בריאותית צריך לזכור שהציפוי סופג שמן בלי הגבלה ואם אופים בתנור שולטים על כמות השמן

  5. אפרת :

    לא אוהבת מיונז, גם לא חרדל… משהו במקום?

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *