FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חריימה מרוקאי חריף • המתכון המושלם

מכירים את זה שאתם חוזרים הביתה, מחכים למעלית וכל המסדרון מלא בריחות של חריימה שעכשיו מישהו מהשכנים הכין וכל מה שאתם מסוגלים לחשוב עליו זה חתיכת חלה שאתם טובלים ברוטב? למה שלא תהיו אתם אלה שממלאים את מסדרונות ביתכם בריחות שאי אפשר לעמוד בהם?

אז איך מכינים חריימה טעים בקלי קלות?

אחת מהמנות הכי מפורסמות במטבח הישראלי, היא ללא ספק החריימה. דג בשרני שמבושל ברוטב אדום חריף, כזה שתשאירו את הצלחת נקייה לגמרי אחרי שתסיימו איתו.

מצרכים

  • 1 וחצי כוסות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 עגבנייה מרוסקת
  • ¼ כפית מלח
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 3 כפיות פלפל צ'ילי חריף קצוץ
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
  • 1 ק"ג ניתן להשתמש דניס, לוקוס, טונה או כל דג בשרני

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה, על אש בינונית ומוסיפים את רצועות הגמבה. מטגנים למשך כדקה.
  2. מוסיפים למחבת כמון ופפריקה ומטגנים למשך כחצי דקה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים חצי כוס מים, מיץ לימון, רסק עגבניות, עגבנייה מרוסקת, מלח, שום וצ'ילי ומוסיפים למחבת עם השמן.
  4. מערבבים את תכולת המחבת יחד היטב ומטגנים למשך 10 דקות על אש נמוכה.
  5. מוסיפים את חתיכות הדג ושאריות המים למחבת, יחד עם כוסברה.
  6. מכסים במכסה ומבשלים למשך 15 דקות על אש נמוכה.
  7. מגישים חם, רצוי עם חלה חמה ומתוקה.

עם איזה דג אתם אוהבים את החריימה שלכם? כנסו לאוסף הדגים הגדול שלנו ותבחרו את הדג המועדף עליכם >> מדריך הדגים הגדול מכל הסוגים

אם כבר אתם בעניין של דגים, יש כמה מתכונים שאתם פשוט חייבים להכיר:

דילוג לתוכן