אי אפשר להתעלם מהריח הזה שממלא את הבית כשהחלה של שבת בתנור. גם אם היא לפעמים יוצאת פחות יפה, לחלה ביתית יש ערך שלא נוכל להשיג מחלה שנקנה מהסופר.
מתכון: חלות ביתיות מנצחות / שושי הלפרין
את המתכון הכי טוב לחלות ביתיות קיבלנו משושי הלפרין, את הסרטון לקליעת חלות הפקנו כי פשוט בא לנו לגוון :) מקווים שתיהנו!
לבצק החלות תצטרכו:
*מדידה בכוס 200 מ״ל
- 2 קילו קמח מנופה
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 כפות מלח
- 4 כפות שמרים יבשים
- 2/3 כוס שמן
- 2 כוסות מים רותחים
- 3 כוסות מים קרים
למריחה על החלות תכינו מראש:
- ביצה
- מעט שמן זית
- מעט סוכר
- שומשום
יאללה, מתחילים ללוש:
- בקערת קטנה נערבב את המים הרותחים עם סוכר ומלח עד שהם נמסים לגמרי, נוסיף את המים הקרים ונערבב.
- בקערה נפרדת נערבב את המצרכים בסדר הבא: מי סוכר ומלח שהכנו, קמח, שמרים ולבסוף שמן.
- נלוש את כל המצרכים לבצק נוח, נכסה במגבת רטובה ונתפיח עד להכפלת הנפח.
זמן קליעה:
נוציא את הבצק מהקערה ונתחיל ליצור כדורים הדוקים במשקל 100 גרם, נגלגל כל כדור לנחש ארוך ונקלע את צורת החלות,
כל צורה שנבחר לפי הסרטון הבא:
לפני שמכניסים לתנור:
- לאחר קליעת החלות נניח כל חלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, נכסה במגבת רטובה ונניח להתפחה שנייה של כ-40 דקות.
- נכין בלילה לציפוי החלה: ביצה טרופה עם מעט שמן זית וסוכר ונמרח על החלות בזהירות.
- נזרה המון שומשום לכיסוי טוב של החלות.
זהו, נשאר רק לאפות:
נאפה בתנור חם על 180 מעלות כחצי שעה, או עד שהחלות קיבלו צבע טוב.
טוב, זה ברור שהגיע הזמן להמלצות שילכו הכי טוב עם חלה:
- טבלו את החלה ברוטב של >> חריימה מרוקאי חריף
- מרחו על החלה בבוקר שבת >> סלט ביצים מהיר | סלט חציל במיונז
- נשארה חלה? תכינו איתה >> פרנץ' טוסט מתוק
- אל תשכחו את הסלט הכי מתאים >> מתכון למטבוחה