כך תכינו ותקלעו חלות כמו המקצוענים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

מתכון לחלה ביתית | תמונה: shutterstock

אי אפשר להתעלם מהריח הזה שממלא את הבית כשהחלה של שבת בתנור. גם אם היא לפעמים יוצאת פחות יפה, לחלה ביתית יש ערך שלא נוכל להשיג מחלה שנקנה מהסופר.

מתכון: חלות ביתיות מנצחות / שושי הלפרין

את המתכון הכי טוב לחלות ביתיות קיבלנו משושי הלפרין, את הסרטון לקליעת חלות הפקנו כי פשוט בא לנו לגוון 🙂 מקווים שתיהנו!

לבצק החלות תצטרכו:
*מדידה בכוס 200 מ״ל

  • 2 קילו קמח מנופה
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 2/3 כוס שמן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כוסות מים קרים

למריחה על החלות תכינו מראש:

  • ביצה
  • מעט שמן זית
  • מעט סוכר
  • שומשום



יאללה, מתחילים ללוש:

  1. בקערת קטנה נערבב את המים הרותחים עם סוכר ומלח עד שהם נמסים לגמרי, נוסיף את המים הקרים ונערבב.
  2. בקערה נפרדת נערבב את המצרכים בסדר הבא: מי סוכר ומלח שהכנו, קמח, שמרים ולבסוף שמן.
  3. נלוש את כל המצרכים לבצק נוח, נכסה במגבת רטובה ונתפיח עד להכפלת הנפח.

זמן קליעה:

נוציא את הבצק מהקערה ונתחיל ליצור כדורים הדוקים במשקל 100 גרם, נגלגל כל כדור לנחש ארוך ונקלע את צורת החלות,
כל צורה שנבחר לפי הסרטון הבא:

לפני שמכניסים לתנור:

  1. לאחר קליעת החלות נניח כל חלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, נכסה במגבת רטובה ונניח להתפחה שנייה של כ-40 דקות.
  2. נכין בלילה לציפוי החלה: ביצה טרופה עם מעט שמן זית וסוכר ונמרח על החלות בזהירות.
  3. נזרה המון שומשום לכיסוי טוב של החלות.

זהו, נשאר רק לאפות:

נאפה בתנור חם על 180 מעלות כחצי שעה, או עד שהחלות קיבלו צבע טוב.

טוב, זה ברור שהגיע הזמן להמלצות שילכו הכי טוב עם חלה:

קטגוריות: אפייה, כללי

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *