FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

לחמניות בריוש • לחמניות רכות ואווריריות

מתכון ללחמניות בריוש עשירות בחמאה, רכות וטעימות. טכניקת הכנת הבריוש מבטיחה קבלת לחם רך ואוורירי במיוחד. המתכון מחייב סבלנות אבל מובטחת לכם הנאה צרופה!

זמן עבודה: 20 דקות | סה"כ: 4 וחצי שעות | תבנית: שתי תבניות מלבן לאפיית חלה גדולה

מצרכים:


לבלילה התחלתית:
  • 1/2 כוס חלב פושר (120 גרם)
  • 1 כוס קמח לבן (128 גרם)
  • 2 ורבע כפיות שמרים יבשים (7 גרם)
לבצק:
  • 6 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר (320 גרם)
  • 2.5 כוסות + 3 כפות קמח לבן (384 גרם)
  • 1/2 סוכר (105 גרם)
  • 2 כפיות מלח גס או רגיל (12 גרם)
  • 1 כוס חמאה מרוככת (227 גרם)
  • חמאה לשימון התבניות

לציפוי הבצק:

  • 1 ביצה
  • 1 כף מים
  • מלח לפיזור מעל הבריוש

הוראות הכנה:

להכנת הבלילה:

  1. מערבבים לקערת מיקסר חלב, קמח ושמרים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד 45 דקות, עד שהעיסה תתפח מעט ותתמלא בבועות קטנות.

להכנת הבצק:

  1. לאחר 45 דקות, מוסיפים לקערה ביצים, קמח, סוכר ומלח ומערבבים עם וו לישה במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת דביקה ואחידה.
  2. מגבירים למהירות בינונית-גבוהה וממשיכים לערבב עד שהבצק הופך למבריק ואלסטי. יש לגרד מידי פעם את הבצק משולי הקערה ולעבד כ- 15 דקות, עד שהבצק מתאחד לחלוטין.
  3. מוסיפים את החמאה, כף בכל פעם, ומאפשרים לה להיטמע בבצק לפני הוספת כף נוספת.
  4. ממשיכים לערבב במהירות בינונית-גבוהה במשך 5-7 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק גמיש ואלסטי ולא נקרע כאשר מותחים אותו לצדדים.
  5. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כשעה.
  6. כאשר הבצק הכפיל את נפחו, מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ומחלקים לשניים.
  7. חותכים כל חלק לשש חתיכות ומשטחים כל חתיכה לצורת מלבן.
  8. מקפלים את החלק העליון של המלבן כלפי מטה, עד המרכז, ואת החלק התחתון כלפי מעלה, עד המרכז.
  9. מסובבים את הבצק, משטחים שוב למלבן, מותחים ומגלגלים את הבצק למעין גליל.
  10. חוזרים על הפעולה עם כל חתיכות הבצק.
  11. משמנים תבנית מלבן לאפיית חלה גדולה בחמאה ומניחים 6 חתיכות של בצק כשהצד הפתוח כלפי מטה.
  12. מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפוח שוב במשך 45 דקות עד שעה.
  13. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  14. מערבבים בקערית ביצה עם כף מים ומברישים את הבצק.
  15. מפזרים מעל מעט מלח ואופים כ – 30 דקות, עד להזהבה עמוקה.
  16. מוציאים מהתנור, לחם בריוש יהיה תפוח וזהוב. מצננים 5 דקות ואז מחלצים את הבריוש מהתבנית על ידי העברת סכין חדה בין דפנות התבנית.
  17. הופכים את הבריוש על רשת ומצננים לגמרי לפני ההגשה.

אם בחרתם לאפות את הבצק ביום שלמחרת, יש ללוש את הבצק בשלב בו הכפיל את נפחו, על מנת להוריד מהנפח, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
למחרת ממשיכים בתהליך האפייה כרגיל, למעט זמן ההתפחה לפני האפייה, שיהיה כשעתיים.

עוד מאפים מיוחדים

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *