לאוהבי הפקאן – מתכון לעוגיות קטנטנות ופריכות במילוי אגוזי פקאן. העוגיות קלות ומהירות הכנה והריח שממלא את הבית בזמן האפייה פשוט ממכר. 25 דקות (כולל אפייה) והעוגיות מוכנות!
מתכון לעוגיות פקאן
זמן עבודה: 10 דקות | זמן אפייה: 15 דקות | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
(ל-25 עוגיות)
- 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 50 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 וחצי כוסות קמח
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה חמאה ואבקת סוכר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים, מסדרים על תבנית האפייה במרווח של כ – 2 ס"מ ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר.
- מצננים ומעבירים לקופסה אטומה עד לשימוש.
בתאבון!