FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פולנטה משודרגת מתירס טרי עם חמאה וגבינה

את הפולנטה הזאת ממש כדאי לנסות. מכינים אותה מתירס טרי, חלב, חמאה וגבינה והתוצאה פשוט מדהימה. המנה ביתית, קלה להכנה ובטעם נהדר.

מתכון לפולנטה מתירס טרי

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 25 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 6 קלחי תירס טריים
  • 2 כוסות חלב
  • 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם גבינת פטה
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את התירס ומסירים את העלים.
  2. בעזרת סכין חדה מסירים את גרגרי התירס מהקלחים ומעבירים לסיר.
  3. מוסיפים חלב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ -15 דקות.
  4. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התירס למרקם הרצוי.
  5. ממשיכים לבשל 5 דקות, עד לעיבוי (מתקבל מרקם דומה לפירה).
  6. מוסיפים חמאה, גבינה, מלח ופלפל ומערבבים עד שהם נטמעים בפולנטה.
  7. מבשלים על אש נמוכה כ – 2 דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מעבירים לצלחת ומגישים חם.
    בתאבון!

עוד מתכוני תירס משגעים:

דילוג לתוכן