את הפולנטה הזאת ממש כדאי לנסות. מכינים אותה מתירס טרי, חלב, חמאה וגבינה והתוצאה פשוט מדהימה. המנה ביתית, קלה להכנה ובטעם נהדר.
מתכון לפולנטה מתירס טרי
זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 25 דק' | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
- 6 קלחי תירס טריים
- 2 כוסות חלב
- 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 150 גרם גבינת פטה
- מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
- שוטפים את התירס ומסירים את העלים.
- בעזרת סכין חדה מסירים את גרגרי התירס מהקלחים ומעבירים לסיר.
- מוסיפים חלב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ -15 דקות.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את התירס למרקם הרצוי.
- ממשיכים לבשל 5 דקות, עד לעיבוי (מתקבל מרקם דומה לפירה).
- מוסיפים חמאה, גבינה, מלח ופלפל ומערבבים עד שהם נטמעים בפולנטה.
- מבשלים על אש נמוכה כ – 2 דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לצלחת ומגישים חם.
בתאבון!