FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט פירות רענן + 3 רטבים מעניינים להגשה

הוא מתוק, מרענן, צבעוני וניתן לגיוון והתאמה אישית – אין מי שלא אוהב סלט פירות. לפניכם מתכון מסודר להכנת סלט פירות מוצלח + 3 אופציות לרטבים מעניינים להגשה.

מרכיבים:
  • 1 תפוז קטן – קולפים וחותכים לקוביות
  • ½ מנגו – קולפים, חוצים ל-2 וחותכים לקוביות
  • ½ כוס תותים / אוכמניות / פטל – חותכים לרבעים
  • בננה קטנה – פורסים לעיגולים
  • חופן ענבים – שלמים או חצויים
  • אפשר תמיד להוסיף כל פרי שאוהבים: מלון, אבטיח, ענבים, קלמנטינה ואפילו אבוקדו ישתלבו נהדר בסלט הפירות שלכם – כל שילוב יעבוד!
  • למתיקות, מידה ולא מכינים רוטב לסלט, יש להוסיף 1/2 כפית סוכר לבן או כפית מייפל או סילאן
הוראות הכנה:
  1. לקערה עמוקה שופכים את כל הפירות שחתכנו ומערבבים מעט
  2. זה הזמן להוסיף את הרוטב הנבחר (אם לא מגישים מיד יש להוסיף את הרוטב רק לפני ההגשה)
  3. הכי כדאי להגיש טרי אבל אם אין ברירה יש לעטוף את הקערה היטב בניילון נצמד ולהניח במקרר עד להגשה
  4. בתאבון!
  • הוספת עלים ירוקים כמו נענע, בזיליקום או רוזמרין יכולים לשדרג את הסלט מאוד.
  • ניתן להוסיף פירות יבשים, אגוזים קצוצים, גבינות קשות וגם תבלינים כמו למשל קינמון.

רטבים מומלצים לסלט פירות:

רוטב ויניגרט הדרים:
1 בצל שאלוט קטן, קצוץ דק, ¾ כוס שמן זית, ¼ כוס חומץ יין לבן, 3 כפות מיץ לימון, 2 כפות מיץ תפוזים, מלח פלפל לפי טעם, ¼ כפית גרידת לימון

רוטב טחינה מתוק:
4 כפות טחינה גולמית, 2 כפות דבש או סילאן, 4 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 1/8 כפית קינמון, קמצוץ של מלח, כף מים קרים

רוטב יוגורט ודבש:
2 כפות יוגורט יווני, 2 כפיות דבש, מייפל או סילאן, 1/2 כפית אבקת סוכר

מתכוני פירות נוספים

דילוג לתוכן