הוא מתוק, מרענן, צבעוני וניתן לגיוון והתאמה אישית – אין מי שלא אוהב סלט פירות. לפניכם מתכון מסודר להכנת סלט פירות מוצלח + 3 אופציות לרטבים מעניינים להגשה.
מרכיבים:
- 1 תפוז קטן – קולפים וחותכים לקוביות
- ½ מנגו – קולפים, חוצים ל-2 וחותכים לקוביות
- ½ כוס תותים / אוכמניות / פטל – חותכים לרבעים
- בננה קטנה – פורסים לעיגולים
- חופן ענבים – שלמים או חצויים
- אפשר תמיד להוסיף כל פרי שאוהבים: מלון, אבטיח, ענבים, קלמנטינה ואפילו אבוקדו ישתלבו נהדר בסלט הפירות שלכם – כל שילוב יעבוד!
- למתיקות, מידה ולא מכינים רוטב לסלט, יש להוסיף 1/2 כפית סוכר לבן או כפית מייפל או סילאן
הוראות הכנה:
- לקערה עמוקה שופכים את כל הפירות שחתכנו ומערבבים מעט
- זה הזמן להוסיף את הרוטב הנבחר (אם לא מגישים מיד יש להוסיף את הרוטב רק לפני ההגשה)
- הכי כדאי להגיש טרי אבל אם אין ברירה יש לעטוף את הקערה היטב בניילון נצמד ולהניח במקרר עד להגשה
- בתאבון!
- הוספת עלים ירוקים כמו נענע, בזיליקום או רוזמרין יכולים לשדרג את הסלט מאוד.
- ניתן להוסיף פירות יבשים, אגוזים קצוצים, גבינות קשות וגם תבלינים כמו למשל קינמון.
רטבים מומלצים לסלט פירות:
רוטב ויניגרט הדרים:
1 בצל שאלוט קטן, קצוץ דק, ¾ כוס שמן זית, ¼ כוס חומץ יין לבן, 3 כפות מיץ לימון, 2 כפות מיץ תפוזים, מלח פלפל לפי טעם, ¼ כפית גרידת לימון
רוטב טחינה מתוק:
4 כפות טחינה גולמית, 2 כפות דבש או סילאן, 4 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 1/8 כפית קינמון, קמצוץ של מלח, כף מים קרים
רוטב יוגורט ודבש:
2 כפות יוגורט יווני, 2 כפיות דבש, מייפל או סילאן, 1/2 כפית אבקת סוכר