לחמניות המבורגר סופר רכות וסופר מוצלחות בשיטת התפחה לבחירתכם – ניתן להתפיח לשעתיים או ללילה שלם במקרר. הלחמניות נשמרות טריות לאורך זמן עד כ-3 ימים מהכנתן ונשמרות היטב במקפיא! מתכון מנצח!
מתכון ללחמניות המבורגר
זמן עבודה: 20 דקות
מצרכים:
- קילו קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר לבן
- ביצה
- 5 כפות שמן קנולה
- 1/2 ליטר מים פושרים
- כף מלח
- לציפוי: חלמון + כפית מים + כפית סוכר, שומשום
הוראות הכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מתחילים בערבוב של קמח, שמרים וסוכר.
- מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב איטי – ביצה, שמן, מלח ומים (את המים מוסיפים בזרם איטי תוך ערבוב מתמיד).
- ממשיכים בלישה במהירות בינונית למשך 10 דקות, עד לכדרו בצק גמיש ורך.
- משמנים קערה, מניחים בפנים את כדור הבצק, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים למשך שעתיים בטמפרטורת החדר. (שימו לב – בשלב הזה ניתן לעטוף את הקערה בניילון נצמד ומעליו מגבת ולהכניס להתפחה של לילה שלם במקרר, לאחר מכן להמשיך במתכון כרגיל).
- מוציאים את הבצק מהקערה ולשים חזק להוצאת האוויר מהבצק.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מחלקים ללחמניות במשקל של 110 גרם לכל לחמנייה, מעצבים לכדור חלק ומניחים בתבנית, תוך שמירה על רווחים יפים. - מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים למשך שעה נוספת.
- בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הציפוי מלבד השומשום, מורחים ציפוי על הלחמניות ומפזרים שומשום בנדיבות.
- מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את הלחמניות בתנור החם למשך כ-20 דקות.
* הלחמניות מוכנות כשהן שחומות בצורה אחידה.