FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחמניות המבורגר אווריריות בטירוף

לחמניות המבורגר סופר רכות וסופר מוצלחות בשיטת התפחה לבחירתכם – ניתן להתפיח לשעתיים או ללילה שלם במקרר. הלחמניות נשמרות טריות לאורך זמן עד כ-3 ימים מהכנתן ונשמרות היטב במקפיא! מתכון מנצח!

מתכון ללחמניות המבורגר

זמן עבודה: 20 דקות

מצרכים:

  • קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • ביצה
  • 5 כפות שמן קנולה
  • 1/2 ליטר מים פושרים
  • כף מלח
  • לציפוי: חלמון + כפית מים + כפית סוכר, שומשום

הוראות הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מתחילים בערבוב של קמח, שמרים וסוכר.
  2. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב איטי – ביצה, שמן, מלח ומים (את המים מוסיפים בזרם איטי תוך ערבוב מתמיד).
  3. ממשיכים בלישה במהירות בינונית למשך 10 דקות, עד לכדרו בצק גמיש ורך.
  4. משמנים קערה, מניחים בפנים את כדור הבצק, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים למשך שעתיים בטמפרטורת החדר. (שימו לב – בשלב הזה ניתן לעטוף את הקערה בניילון נצמד ומעליו מגבת ולהכניס להתפחה של לילה שלם במקרר, לאחר מכן להמשיך במתכון כרגיל).
  5. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים חזק להוצאת האוויר מהבצק.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    מחלקים ללחמניות במשקל של 110 גרם לכל לחמנייה, מעצבים לכדור חלק ומניחים בתבנית, תוך שמירה על רווחים יפים.
  7. מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים למשך שעה נוספת.
  8. בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הציפוי מלבד השומשום, מורחים ציפוי על הלחמניות ומפזרים שומשום בנדיבות.
  9. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים את הלחמניות בתנור החם למשך כ-20 דקות.
    * הלחמניות מוכנות כשהן שחומות בצורה אחידה.

עוד מתכונים לארוחת המבורגר ביתית:

דילוג לתוכן