איך להכין בראוניז • 9 טיפים חשובים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

כשזה מגיע לקינוחים, בראוניז שוקולד (או בעברית – חומיות) בהחלט מדורגים גבוה מאוד ברשימה שלנו. עם כמה מצרכים בסיסיים ופחות מחצי שעה בתנור, בראוניז הם בעצם עוגות קטנטנות וחלומיות. בזמן שאפיית בראוניז היא באמת דבר פשוט, ישנם כמה טיפים חשובים שעושים את כל ההבדל בין בראוניז טעימים למושלמים.

1. בחרו את התבנית הנכונה

באפיית בראוניז (ובאפיית עוגות בכלל) מומלץ להשתמש בתבנית המצויינת במתכון שבחרתם. התוצאה של אפייה בתבנית גדולה מדי תהיה בראוניז דקים ויבשים. אפייה בתבנית קטנה מידי עלולה לגרום למצב בו מרכז הבראוניז פשוט לא מוכן. לאחר בחרית התבנית הנכונה, שמנו את התבנית היטב עם חמאה או ספריי שמן.

2. השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר

ביצים שיצאו זה עתה מהמקרר לא מתערבבות באותה הקלות, ערבוב יתר של בלילת הבראוניז יכול להשפיע משמעותית על הטעם הסופי, הוציאו את הביצים מהמקרר כחצי שעה לפני האפייה והשתמשו בביצים בטמפרטורת החדר כדי להבטיח בראוניז מושלמים.



3. אל תקפלו את הקמח יותר מידי

פעולת קיפול הקמח לתוך בלילת השוקולד בעצם משחררת גלוטן, יותר מידי גלוטן יגרום לבראוניז שלנו להיות יבשים מידי. במקום לקפל את הקמח יתר על המידה, קפלו רק עד שיש כמה פסי קמח בבלילה, כך תהיו בטוחים שלא ערבבתם יתר על המידה.

4. צננו את הבלילה לפני האפייה

אולי תתפלאו לשמוע, אבל מה שעוזר מאוד למרקם הפאדג’י של הבראוניז הוא צינון הבלילה לפני האפייה. לאחר שיצקתם את הבלילה לתבנית משומנת, מקמו את התבנית במקרר למספר שעות או אפילו למשך הלילה, זה ישפר פלאים את מרקם הבראוניז שלכם.

5. השתמשו במד-חום לתנור

בזמן ששימוש במד-חום לתנור הוא טיפ נהדר ושימושי לאפייה, בבראוניז, השימוש במד-חום לתנור הוא הכרחי. ברוב התנורים ישנה סטייה קלה בטמפרטורה, הסטייה הזאת עושה את כל ההבדל כשמדובר בבראוניז. מד-חום לתנור ניתן לקנות בכמה עשרות שקלים במגוון חנויות ובראוניז השוקולד שלכם יודו לכם!



6. בדקו את הבראוניז לפני הזמן שצויין במתכון

ישנם כל-כך הרבה משתנים באפייה – תנורים שונים, סוגי תבניות, סוג הקמח וכד’.. אם אתם רוצים להיות בטוחים שהבראוניז שלכם יצאו הכי קרובים לשלמוות, בדקו אותם כ-5 דקות לפני הזמן שצויין במתכון. אפילו 2 דקות מיותרות בתנור יכולות להשפיע על מרקם הבראוניז שלכם. הבראוניז מוכני כאשר הצדדים התנתקו מעט משולי התבנית והמרכז עדיין מעט דביק.

7. כמה פעולות פשוטות לחיתוך נכון

הנה טיפ מעולה – את הבראוניז הרבה יותר קל לחתוך אחרי שהם שוהים במקפיא למשך כמה דקות. לאחר שהוצאתם את הבראוניז מהמקפיא, הרטיבו סכין חדה במים חמים ונגבו אותה, עכשיו נסו לחתוך את הבראוניז שלכם ותתפלאו כמה זה קל.

8. אחסנו את הבראוניז כמו שצריך

לאחר חיתוך העוגיות כדאי לכסות את המחבת בנייר כסף או להעביר את העוגיות לצנצנת אטומה. במידה והבראוניז מכילים שמנת או מרכיבים מיוחדים אחרים, אחסנו אותם במקרר. בטמפרטורת החדר הם יישמרו לשלושה עד ארבעה ימים, במקרר עד חמישה.



9. שדרגו את הבראוניז שלכם

בזמן שבראוניז שוקולד באמת מושלמים בפני עצמם, ניתן לשדרג את הבראוניז בקלות ע”י הוספת תוספות מעניינות, המבחר הוא אין-סופי, הנה כמה רעיונות מדליקים: שבבי שוקולד צ’יפס, מיני מרשמלו, תמצית וניל, חטיפי סניקרס חתוכים לקוביות קטנות, חלבה ועוד…

עכשיו שאתם יודעים את כל הסודות לבראוניז מושלמים, כל מה שנשאר זה מתכון טוב ולהיכנס למטבח > למתכון לבראוניז שוקולד מושלמים

קטגוריות: אפייה, טיפים, כלליתגיות:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *