FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תבשיל גרגירי חומוס מרוקאי לשולחן השבת

תבשיל חומוס מרוקאי בשילוב תפוחי אדמה וברוטב עגבניות עסיסי. משלב תבלינים מיוחדים ויכול להיות תוספת נהדרת לשולחן השבת. אפשר להכין את התבשיל פיקנטי ע"י הוספת קארי.

מתכון לתבשיל חומוס מרוקאי

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: שעה | סה"כ: שעה ו-10 דקות

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 500 גרם חומוס קפוא או מקופסא, מסונן
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • 1 כוס רוטב עגבניות
  • 1 כוס עגבניות חתוכות דק
  • 1 כוס מים רותחים בשילוב כפית אבקת מרק בצל או עוף
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קארי (לא חובה)
  • 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה לפי הטעם
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלי כוסברה קצוצים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מחממים בסיר עמוק שמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 3 דקות.
  2. מוסיפים שום ומבשלים דקה נוספת.
  3. מוסיפים פנימה את כל יתר מרכיבי התבשיל מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעה לפחות, או עד שהחומוס מתרכך. אפשר להשאיר את התבשיל על אש נמוכה או על פלטה. אפשר להוסיף מים לפי הסמיכות שרוצים לקבל.
  5. כשהתבשיל מוכן, טועמים ומתקנים תיבול, מעבירים לקערה או מפזרים מעל צלחת אורז, מקשטים בכוסברה ומגישים.
    בתאבון!

עוד המלצות להכנה עם גרגירי חומוס:

דילוג לתוכן