FoodisGood

מאפינס זיתים ורוזמרין ב-10 דקות עבודה

מתכון למאפינס זיתים ורוזמרין טעימים שמכינים בזמן ממש קצר ונהנים מניחוח הרוזמרין ומהטעם הנפלא של המאפינס. אפשר להגיש כחלק מארוחת בוקר או ערב זריזה.

זמן הכנה: 10 דק' | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: 25 דק'

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף ועוד 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס עלי רוזמרין טריים קצוצים
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס זיתים ללא חרצנים קצוצים גס
  • רוזמרין נוסף לפזר על גבי המאפינס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. משמנים 12 עטרות נייר למאפינס.
  3. בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח ועלי רוזמרין. מערבבים עד לאיחוד המרכיבים.
  4. בקערה נפרדת מערבבים היטב חלב, ביצה וחמאה המומסת. מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
  5. מוסיפים את התערובת הנוזלים לתערובת היבשה ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. מסדרים את עטרות הנייר על תבנית תנור (או בתוך תבנית שקעים) ויוצקים לתוכן את בלילת המאפינס עד 3/4 גובה התבנית. אם רוצים, מפזרים עלי רוזמרין נוספים.
  7. אופים בתנור החם למשך 12-15 דקות, המאפינס מוכנים כאשר הם מקבלים צבע זהוב מעל וקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
  8. מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לצינון.
    בתאבון!

עוד מתכוני מאפינס קלים וטעימים!

12 רטבים קלים לסלט שניתן להכין בכל בית
12 רטבים קלים לסלט שניתן להכין בכל בית

מאחורי כל סלט טוב עומד רוטב מנצח, אז אם אתם מחפשים לשדרג את הסלט הרגיל ולהוסיף לו טעמים וניחוחות מעניינים, הכתבה הבאה בדיוק בשבילכם! 12 מתכונים מעולים לרטבים ביתיים לסלט שניתן להכין בכל בית.

עלי גפן ממולאים באורז • סרמאלה

מתכון אותנטי לעלי גפן ממולאים באורז מלווה בסרטון הסבר על תהליך ההכנה. הטעם המיוחד מצדיק את שלבי ההכנה ואפשר לשתף את הילדים וליהנות מההכנה (ומהתוצאה) יחדיו.

דילוג לתוכן