סלט פנצנלה איטלקי תמיד יכניס לארוחה ניחוח קייצי! הסלט רענן ונהדר ומתאים מאוד לצד ארוחה בשרית / חלבית.
מתכון לסלט פנצנלה
זמן עבודה: 10 דקות | סלט בינוני
מצרכים:
- 2 פרוסות עבות של לחם כפרי
- קישוא בינוני
- 1/2 בצל סגול
- מלח ופלפל שחור
- שן שום כתושה
- 1/4 כוס שמן זית ומעט שמן נוסף למחבת
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1/2 סלסילת עגבניות שרי אדומות + 1/2 סלסילת עגבניות שרי צהובות / איזה סוגים שאוהבים
- 100 גרם גבינת מוצרלה טרייה (אפשר לוותר לצורך הגשה לצד ארוחה בשרית)
- חופן עלי בזיליקום טריים
- רוטב בלסמי איכותי להגשה
הוראות הכנה:
- חותכים את הקישוא לאורכו – 4 פרוסות דקות וארוכות. חותכים את הבצל הסגול ל-4
- מחממים מחבת גריל עם שכבה דקה של שמן זית ובה מטגנים קלות את פרוסות הקישואים והבצל רק עד לחריכה קלה, כ-2 דקות מכל צד.
- מניחים את הלחם על המחבת וקולים כ-40 שניות מכל צד. מעבירים את פרוסות הלחם הקלויות למשטח עבודה ומשפשפים חצי שן שום על כל פרוסה.
- חותכים את הלחם לקוביות בגודל ביס, חותכים את פרוסות הקישוא לרוחב וקוצצים את הבצל.
- בקערה גדולה מערבבים היטב חומץ, שמן זית, מעט מלח ופלפל. מוסיפים את כל מצרכי הסלט – קוביות לחם, פרוסות קישוא, בצל קצוץ, עגבניות חצויות, מוצרלה ובזיליקום.
- מערבבים היטב לאיחוד ומזלפים מעל לכל בלסמי לפני ההגשה.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
בתאבון!