FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מתכון: סלט אוליבייה קלאסי נהדר

סלט עשיר עם המון מרכיבים: תפוחי אדמה, אפונה, גזר, ביצים, מיונז, חרדל, שמיר ועוד.. סלט אוליביה הוא סלט מיונז מסורתי שמגיע ממזרח אירופה, מלא בטעמים וצבעים. יש הרבה גרסאות לסלט וכולן מוצלחות וטעימות. אפשר וכדאי לשדרג את הסלט עם נקניק מורטדלה.

מתכון לסלט אוליבייה

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 20 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי עם קליפה אדומה
  • 3 גזרים עם הקליפה
  • 4 ביצים מבושלות וקלופות
  • 4 מלפפונים כבושים במלח
  • 1 כוס אפונה קפואה מופשרת
  • 1 בצל קטן קצוץ דק (אופציונלי)
  • קוביות נקניק מורטדלה (לא חובה אבל משדרג מאוד)
  • 3 כפות שמיר קצוץ או לפי הטעם
  • 1 כוס מיונז
  • 1 כף חרדל
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מים, על אש בינונית, 10 דקות.
  2. מוסיפים גזר ומבשלים 10 דקות נוספות, עד לריכוך.
  3. מוציאים מהסיר, מצננים וקולפים.
  4. חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות של 1 ס"מ ומעבירים לקערה עמוקה.
  5. חותכים את הביצים והמלפפונים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה.
  6. מוסיפים בצל, שמיר, מיונז וחרדל ומערבבים היטב.
  7. מתבלים במלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול ומקררים שעה במקרר לפני ההגשה.
    בתאבון!

עוד סלטי מיונז מומלצים: