אנחנו מעריצים מושבעים של ארוחה בסיר אחד, והפעם – מנה קלאסית ואהובה על הילדים ועל כולם שמוכנה תוך שעה אחת. בלי ללכלך כלים ובלי הרבה בלגאן.
מתכון לחזה עוף עם אורז בסיר אחד
זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 35 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
לעוף:
- 1/2 ק"ג חזה עוף
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן
- 2 כפות קמח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מרק עוף
- 1/2 כפית כורכום
- קורט מלח ופלפל
לאורז:
- 2 כוסות אורז
- 1 וחצי כוסות אפונה קפואה
- 3 כוסות מים רותחים
- 1 כף אבקת מרק
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
לקישוט:
- עלי פטרוזיליה
הוראות הכנה:
להכנת העוף:
- חותכים את העוף לקוביות בגודל הרצוי ומעבירים לקערה.
- מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים שתי דקות מכל צד.
להכנת התבשיל:
- שוטפים היטב את האורז ומסננים.
- מוסיפים לסיר עם העוף אורז, אפונה, מרק עוף, מלח, כורכום, פלפל שחור ומערבבים.
- יוצקים פנימה מים רותחים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך 25 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ – 10 דקות.
- מעבירים לקערה, מקשטים בעלי פטרוזיליה ומגישים.
- בתאבון!