FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

תבשיל חזה עוף עם אורז ואפונה בסיר אחד

אנחנו מעריצים מושבעים של ארוחה בסיר אחד, והפעם – מנה קלאסית ואהובה על הילדים ועל כולם שמוכנה תוך שעה אחת. בלי ללכלך כלים ובלי הרבה בלגאן.

מתכון לחזה עוף עם אורז בסיר אחד

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 35 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

לעוף:

  • 1/2 ק"ג חזה עוף
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות קמח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מרק עוף
  • 1/2 כפית כורכום
  • קורט מלח ופלפל

לאורז:

  • 2 כוסות אורז
  • 1 וחצי כוסות אפונה קפואה
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כף אבקת מרק
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור או לפי הטעם

לקישוט:

  • עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה:

להכנת העוף:

  1. חותכים את העוף לקוביות בגודל הרצוי ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים היטב.
  3. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.
  4. מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
  5. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים שתי דקות מכל צד.

להכנת התבשיל:

  1. שוטפים היטב את האורז ומסננים.
  2. מוסיפים לסיר עם העוף אורז, אפונה, מרק עוף, מלח, כורכום, פלפל שחור ומערבבים.
  3. יוצקים פנימה מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך 25 דקות.
  5. מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ – 10 דקות.
  6. מעבירים לקערה, מקשטים בעלי פטרוזיליה ומגישים.
  7. בתאבון!

עוד מתכונים קלים:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *