FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוף עם אורז בתנור • ארוחה זריזה בתבנית אחת

מנה מעולה שתהפוך לחלק בלתי נפרד מהתפריט המשפחתי שלכם – עוף במרינדה זריזה אפוי בתנור יחד עם אורז מתובל וגזר, הכל בתבנית אחת ולתנור! בתום האפייה מתקבלת מנה משפחתית חמה וטעימה שכולם אוהבים. ניתן להכין עם שוקיים / כרעיים ואפילו עם פרגיות.

מתכון לעוף עם אורז בתנור

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: פיירקס גדולה עם מכסה (או נייר כסף לכיסוי)

מצרכים:

  • 6 שוקי עוף / 4 כרעיים / 6 חתיכות פרגיות ללא עצם
  • 2 כפות תבלין גריל לעוף
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים מגורדים
  • 1.5 כוסות אורז (בסמטי או פרסי)
  • 3 כוסות מים
  • כפית מלח
  • כפית אבקת מרק עוף

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מתחילים בתיבול העוף – בקערה גדולה מניחים את כל חלקי העוף ומוסיפים תבלין גריל, מלח, שמן זית וחצי כוס מים קרים. מערבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. בינתיים מגרדים את הגזר וקוצצים את הבצל.
  4. שוטפים את האורז ומניחים בתבנית הפיירקס.
  5. מוסיפים לתבנית גזר, בצל, מים, כפית מלח וכפית אבקת מרק עוף ומערבבים היטב.
  6. מסדרים מעל לאורז את חלקי העוף ושופכים את שארית המרינדה מעל לאורז שבתבנית.
  7. מכסים את התבנית עם המכסה שלה או בנייר כסף (מומלץ תמיד לכסות בשכבת נייר אפייה לפני נייר הכסף). ומכניסים לתנור החם לאפייה למשך שעה ורבע (אם בחרתם להכין את המנה עם כרעיים יש לאפות למשך שעה ו-40 דקות).
  8. לאחר אפייה של שעה ורבע מסירים את המכסה מהתבנית, מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות וממשיכים באפייה למשך 20 דקות נוספות. שכבת האורז העליונה תהפוך לקריספית, אבל זה בסדר כי שאר האורז יהיה רך מתחת.
    בתאבון!

עוד מתכוני עוף קלילים במיוחד:

דילוג לתוכן