אגסים ביין אדום יכולים בהחלט לעמוד כקינוח מרשים בפני עצמם, בשילוב של גלידת וניל וקצפת תקבלו קינוח נהדר. תוכלו גם לשלב אותם לצד פרוסת עוגה קרה ואפילו סופלה שוקולד לקבלת קינוח מושקע ודקורטיבי. בישול האגסים ביין אדום משפר את טעמם הטבעי של האגסים והופך אותו עמוק וטעים עוד יותר.
מתכון לאגסים ביין
זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 40 דק' | זמן צינון: 3 שעות | סה"כ: 4 שעות
מצרכים:
- 5 אגסים מוצקים, כולל העוקץ
- 2 כוסות יין אדום יבש
- 60 גרם סוכר
- 1/2 תפוז שטוף, חתוך לרבעים
- 1 מקל קינמון
- 2 מסמרי ציפורן
- 2 כוכבי אניס
הוראות הכנה:
- מכניסים לסיר את כל מרכיבי המתכון, למעט האגסים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ – 5 דקות.
- בזמן הזה מקלפים את האגסים, חותכים מעט מהתחתית כך שניתן יהיה להעמיד אותם ומשאירים את העוקץ.
- מניחים את האגסים בנוזל, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15- 20 דקות, עד
- שהאגסים מבושלים אבל עדיין מוצקים. הופכים כל 5 דקות כדי להבטיח צבע אחיד.
- מוציאים בעדינות את האגסים מהסיר, מעבירים לקערה, מכסים ומכניסים למקרר ל- 3 שעות לפחות.
- בינתיים ממשיכים לבשל את הרוטב על להבה בינונית-גבוהה במשך 10 דקות נוספות, עד שהנוזל מתעבה מעט.
- מעבירים אגס לקערית הגשה, מוסיפים מהרוטב ומגישים חם או קר.
בתאבון!