FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת אגסים בחושה ונהדרת

את האגסים נמצא בסופר כל השנה, מה שהופך את העוגה הזאת לזמינה תמיד! הכי כדאי להכין את העוגה בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, כך רואים את גבעות האגסים מבצבצות מבעד לבלילת העוגה.

מתכון לעוגת אגסים בחושה

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: עגולה בקוטג 24 ס"מ (מתאים גם ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות)

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל) או כוס מיץ תפוזים לעוגה פרווה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 ורבע כוסות קמח תופח
  • 2 אגסים בינוניים

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הכתוב מלבד האגסים.
  2. משמנים תבנית עם ספריי שמן ויוצקים פנימה את הבלילה.
  3. קולפים וחותכים כל אגס לפרוסות, לא דקות מידיי.
  4. מפזרים את פרוסות האגסים מעל לעוגה ועוזרים להן לשקוע רק מעט בעזרת מזלג.
  5. אופים בחום בינוני (170 מעלות) עד להזהבה, בערך 30-40 דקות.
  6. מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים שכבה דקה של סירופ מייפל.
  7. מצננים היטב ומגישים.

עוד עוגות נהדרות עם פירות:

  1. עוגת בננות • 3 מתכונים קלים ומפתיעים
  2. עוגת תפוזים בחושה וקלה ב-5 דקות עבודה!
  3. עוגת תפוחים בחושה וקלה להכנה • מתכון מהיר
  4. עוגת פירות יבשים

קבלו השראה לעוגה הבאה

דילוג לתוכן