חיתוכיות תמיד מתקבלות בברכה בביתנו, הן בגודל המושלם לנשנוש ליד הקפה ותמיד מביאות איתן הרים של מחמאות מהאורחים :) הנה מתכון מעולה לחיתוכיות קצת יוצאות דופן שמשלבות מייפל ואגוזי פקאן. מכינים ממש בקלות בעזרת בצק פריך קפוא או ביתי שמעליו יוצקים מלית פריכה בניחוח ובטעם נפלא.
זמן עבודה: 20 דק' | תבנית: ריבועית 38
מצרכים:
לתחתית:
- חבילת בצק פריך מתוק מופשר
- או – בצק פריך ביתי
למילוי:
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סירופ מייפל טבעי
- 1/4 כוס חמאה
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1/2 כפית מלי
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס (או מיקס אגוזי פקאן, אגוזי מלך וכל מה שאוהבים)
- 1/2 כוס חצאי אגוזי פקאן (או מיקס אגוזי פקאן, אגוזי מלך וכל מה שאוהבים)
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה מקציפים קלות בעזרת מזלג את הביצים.
- מוסיפים מייפל, חמאה, סוכר ומלח ומערבבים לאירוח.
- מוסיפים פנימה את האגוזים הקצוצים ומערבבים שוב.
- מרפדים תבנית ריבועית 38 בנייר אפייה משומן ובתחתית התבנית פורסים את הבצק הפריך.
- מעל לבצק הפריך יוצקים את המילוי ומשטחים קלות בעזרת מרית.
- מפזרים חצאי אגוזים ועוזרים להם לשקוע מעט במילוי, בעזרת גב הכף.
- אופיר בתנור חם על 180 מעלות למשך 30-35 דקות.
- מוציאים מהתנור ומיד חותכים לריבועים בעזרת סכין חדה.
- מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.
בתאבון!
עוד מתכוני מייפל ופקאן שחובה לנסות: