FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תפוחי אדמה עם פטריות ברוטב טריאקי • תוספת משודרגת לערב החג

תפוחי אדמה קטנים הם אחת מהתוספות שכולם אוהבים, לרוב אנחנו מכינים אותם בתיבול של שום ושמן זית, אבל לקראת ראש השנה בחרנו לשדרג את התוספת המוכרת ולהוסיף לה פטריות ורוטב מעולה. לפניכם המתכון לתוספת המשודרגת שלנו לערב החג, תיהנו!

זמן עבודה: 20 דקות

מצרכים:

  • קילו וחצי תפוחי אדמה קטנים, שטופים וחצויים
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון חצויות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

לרוטב

  • 2 כפיות אבקת שום
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס רוטב טריאקי
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ בן יין

הוראות הכנה:

  1. בקלחת על להבה בינונית מערבבים את כל מצרכי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית פיירקס, מזלפים עליהם את שמן הזית ורוטב סויה, מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומערבבים היטב.
  3. מכניסים לתנור למשך 25 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומחזירים לתנור לכ-20 דקות נוספות. מוציאים כשתפוחי האדמה רכים.
  4. כשתפוחי האדמה יוצאים מהתנור יוצקים מהרוטב על גבי תפוחי האדמה ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול מלח ופלפל.
  5. לסיום מפזרים בצל ירוק ומערבבים שוב.

עוד מתכוני תפוחי אדמה שוברי שגרה:

  1.  תפוחי אדמה מעוכים בתנור
  2. מניפות תפוחי אדמה אפויים בתנור
דילוג לתוכן