תפוחי אדמה מעוכים בסגנון אוסטרלי

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

כשמדובר בתפוחי אדמה בתנור, יש אינספור אפשרויות סופר טעימות. המתכון הבא לתפוחי אדמה מעוכים הוא פשוט וטעים באופן מפתיע.

מכירים פירה? אז כזה, רק בלי הפירה ועם המעיכה. אם אתם אוהבים את תפוחי האדמה שלכם קראנצ’יים אך מעט רכים מבפנים, זה בהחלט בשבילכם.

מה צריך?

  • 12 תפוחי אדמה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • חצי לימון סחוט
  • 3 שינים שום כתושות
  • עשב תיבול לארומה (רוזמרין, פטרוזיליה או כל עשב תיבול שאוהבים)

להגשה:

  • עירית קצוצה
  • שמנת חמוצה

איך מכינים?

  1. תחילה מחממים סיר עמוק מלא במים מומלחים, על אש בינונית גבוהה ומביאים לרתיחה.
  2. מכניסים את תפוחי האדמה אל תוך הסיר הרותח ומבשלים למשך 15 דקות, או עד שתפוחי האדמה מבושלים.
  3. ניתן לבדוק בעזרת מזלג את מידת העשייה של תפוח האדמה – שימו לב שהתפוח אדמה לא רך מידי.
  4. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומשמנים בשמן זית.
  5. מסדרים את תפוחי האדמה על גבי נייר האפייה, ומועכים בעזרת כף מיוחדת פעם אחת, פעמיים גג – כך שתפוח האדמה ייפתח אך לא ימעך לפירה.
  6. בקערה קטנה מערבבים מיץ לימון, שום כתוש ועשבי תיבול קצוצים ומורחים על כל תפוח אדמה.
  7. מתבלים את תפוחי האדמה במלח גס ופלפל לפי טעם אישי.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על -220 מעלות ואופים בתנור למשך 25 דקות, עד למידת העשייה הרצויה.
  9. במידה ואתם אוהבים את תפוחי האדמה שלכם שרופים יותר, השאירו אותם בתנור למשך זמן ממושך יותר – 35-40 דקות.
  10. מעט שמנת חמוצה + עירית טרייה קצוצה ומגישים.



 עוד מתכוני תפוחי אדמה ששווה להכיר:

סלט תפוחי אדמה מקצועי שתכינו שוב ושוב

מתכון לסלט תפוחי אדמה עם ביצים קשות ומיונז, סלט מוצלח שמכינים ממש בקלות. תפוחי האדמה משתלבים באופן מושלם במיונז וחרדל, נסו ולא תתחרטו.

על ידי FoodisGood

תפוחי אדמה שום שמיר שלא תטעמו בשום מקום

אם אתם אוהבים אוכל טוב, כדאי לכם לטעום את המנה הבאה. מתכון מצוין לתפוחי אדמה בתיבול שום שמיר מעודן שיהפוך את התוספת האהובה למנה מדהימה.

על ידי FoodisGood

לביבות תפוחי אדמה אפויות / מטוגנות

לא רק לחנוכה: מתכון קל, מהיר וטעים ללביבות תפוחי אדמה הכי טעימות שיש, לביבות שלא תפסיקו לנשנש! מתאימות בסנדוויץ' או בצלחת לצד אורז. ניתן להכין לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור וגם מטוגנות.

על ידי FoodisGood

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *