FoodisGood

קינואה אדומה: איך מבשלים + 2 מתכונים מעולים

זה לא דבר חדש – קינואה היא סופר פוד פופולרי במיוחד בישראל ובכל רחבי העולם. עשירה בסיבים, עם מרקם קראנצ'י מדהים ועם יתרונות בריאותיים מוכחים – הכירו את הקינואה האדומה.

בישול קינואה אדומה

האמת היא שאת הקינואה האדומה מכינים בדיוק כמו כל סוג אחר של קינואה:

מצרכים:

  • 2 כוסות מים / ציר מרק
  • 1 כוס קינואה אדומה
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. מעבירים את הקינואה למסננת ושוטפים תחת ברז (ממש כמו אורז).
  2. בסיר בינוני שמים את המים, המלח והקינואה ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל המים נספגים (כ – 15 דקות בישול). הקינואה מוכנה כאשר כל הגרגרים הפכו מלבנים לשקופים.
  4. מסירים את הסיר מהאש ונותנים לקינואה מנוחה של 5 דקות נוספות בתוך הסיר, מכוסה כמובן. במידה והקינואה עדיין מעט פריכה ניתן להחזיר אותה לבישול של כמה דקות נוספות עד שכל הנוזלים נעלמים.
  5. לסיום, מתפיחים ומפרידים את הקינואה בעזרת מזלג.

אוהבים קינואה? אל תפספסו!

תבשיל קינואה אדומה וירקות

מצרכים למתכון:

  • גזר
  • פלפל אדום
  • בצל
  • קישוא
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • טריות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 כוסות קינואה אדומה שטופה
  • תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק פטריות

הוראות הכנה:

  1. את הירקות נחתוך לרצועות דקות, את הקישואים לקוביות ואת הפטריות לפרוסות.
  2. במחבת רחבה נקפיץ את הירקות החתוכים בשמן זית. נכסה את המחבת וניתן לירקות להתרכך מספר דקות.
  3. בינתים נבשל קינואה בסיר עם מים רותחים במשך כ-15 דקות, או עד
  4. שהקינואה רכה. נסנן מנוזלים ונעביר את הקינואה למחבת הירקות.
  5. נתבל לפי הטעם, נערבב בעדינות כדי לא לשבור את הקינואה והירקות, נבשל יחד כמה דקות ונעביר לקערית הגשה.

לומדים לבשל בריא בעזרת המדריכים הבאים:

סלט קינואה אדומה חמצמץ

מצרכים:

  • 2 כוסות קינואה אדומה מבושלת
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • כ-12 עלי חסה טריים
  • כוס חמוציות
  • מיץ מלימון שלם
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. את החסה חותכים גס ומניחים בקערה גדולה
  2. את הקינואה המבושלת מוסיפים לקערת החסה ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים תיבול ופטרוזיליה ושוב מערבבים.
  4. לבסוף, מפזרים על הסלט חמוציות וזה הכל.

עוד מתכוני קינואה

עוף בתנור: המתכון הכי טוב שיש + 5 תיבולים מעניינים

יש עוף רך ויש עוף קריספי, אבל כדי שהעוף יהיה מוצלח, הוא חייב להיות עסיסי! המדריך המלא להכנת עוף עסיסי בתנור עם כל הטיפים והשלבים בדרך להצלחה. כדי שבפעם הבאה שאתם מכינים עוף בתנור, הוא יהיה הכי עסיסי וטעים שאפשר.

בניצה – מאפה פילו וגבינה בלקני

מתכון קלאסי לבניצה – המאפה הבלקני המהמם הזה הוא אחד מהטעימים ביותר שיש. שבלול עלי פילו במלית עסיסית של יוגורט וגבינה. והכי כי שזה באמת קל להכנה (ונראה סופר מרשים).

פודינג צ'יה עם תפוחי עץ וקינמון

השילוב הנצחי של תפוחי עץ וקינמון הופך כל מנה מתוקה למוצלחת במיוחד. מתכון לפודינג צ'יה קל להכנה, מתקתק וטעים טעים. המתכון הזה דורש סבלנות אבל זו דרך נפלאה לפתוח את היום עם פודינג טעים, בריא, וממריץ!

11 שיטות להיפטר מריחות הבישולים בידיים

קילפתם שום או פלפל חריף, קצצתם בצל או קילפתם קלמנטינה ועכשיו ריחות הבישול פשוט לא יוצאים לכם מכפות הידיים? בכתבה הבאה תמצאו מספר שיטות יעילות במיוחד שיעזרו לכם להיפטר מריחות הבישול.

דילוג לתוכן