מנה מיוחדת שמשלבת עוף פריך עם אננס ופלפלים ברוטב חמוץ-מתוק. מנה אסיאתית קלאסית, ממש כמו במסעדות. מגישים לצד אורז לבן.
מתכון לעוף חמוץ מתוק
זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: חצי שעה
מצרכים:
לעוף:
- 700 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
- 1/2 כוס קורנפלור
- 2 ביצים טרופות
- 1/4 כוס קמח
- 1 כוס חתיכות אננס טרי או קפוא
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1פלפל ירוק חתוך לקוביות
- 1/2 בצל פרוס לקוביות
- שמן לטיגון
לרוטב:
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1 כוס מרק ירקות או מים
- 1 כוס רוטב עגבניות פסאטה או רגיל
- 1 קופסה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות
- קורט פלפל אנגלי
- 2 עלי דפנה
- 1 כף פפריקה מתוקה / חריפה / מעושנת (לפי הטעם)
- 1 כפית בזיליקום מיובש
- קורט מלח ופלפל
הוראות הכנה:
- בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
- מחממים שמן במחבת בגובה של כ -1 וחצי ס"מ, על חום בינוני גבוה.
- שמים קורנפלור בשקית זיפר (ריצ'רץ), מכניסים פנימה את העוף ומנערים עד שהכל מצופה היטב.
- מוציאים, טובלים בביצה, ואז מעבירים לציפוי עם קמח.
- מכניסים 1/3 מכמות העוף לשמן החם ומטגנים 2-3 דקות, עד שהעוף מבושל ופריך.
- מוציאים ומניחים על נייר אפייה (ולא נייר סופג, כדי שהחתיכות לא יידבקו לנייר).
- ממשיכים עד שכל העוף מטוגן.
- בסיום הטיגון, שופכים את השמן ומשאירים בערך כף שמן במחבת.
- מוסיפים למחבת פלפלים, בצל ואננס ומטגנים במשך 1-2 דקות, עד שהם הופכים לרכים ופריכים.
- מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים 30 שניות.
- מוסיפים חזרה את העוף ומערבבים עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים מיד.
בתאבון!