FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

מנת עוף חמוץ-מתוק קלאסית עם אננס ופלפלים

מנה מיוחדת שמשלבת עוף פריך עם אננס ופלפלים ברוטב חמוץ-מתוק. מנה אסיאתית קלאסית, ממש כמו במסעדות. מגישים לצד אורז לבן.

מתכון לעוף חמוץ מתוק

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: חצי שעה

מצרכים:

לעוף:

  • 700 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כוס חתיכות אננס טרי או קפוא
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 1/2 בצל פרוס לקוביות
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1 כוס מרק ירקות או מים
  • 1 כוס רוטב עגבניות פסאטה או רגיל
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות
  • קורט פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף פפריקה מתוקה / חריפה / מעושנת (לפי הטעם)
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • קורט מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  1. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
  2. מחממים שמן במחבת בגובה של כ -1 וחצי ס"מ, על חום בינוני גבוה.
  3. שמים קורנפלור בשקית זיפר (ריצ'רץ), מכניסים פנימה את העוף ומנערים עד שהכל מצופה היטב.
  4. מוציאים, טובלים בביצה, ואז מעבירים לציפוי עם קמח.
  5. מכניסים 1/3 מכמות העוף לשמן החם ומטגנים 2-3 דקות, עד שהעוף מבושל ופריך.
  6. מוציאים ומניחים על נייר אפייה (ולא נייר סופג, כדי שהחתיכות לא יידבקו לנייר).
  7. ממשיכים עד שכל העוף מטוגן.
  8. בסיום הטיגון, שופכים את השמן ומשאירים בערך כף שמן במחבת.
  9. מוסיפים למחבת פלפלים, בצל ואננס ומטגנים במשך 1-2 דקות, עד שהם הופכים לרכים ופריכים.
  10. מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומבשלים 30 שניות.
  11. מוסיפים חזרה את העוף ומערבבים עד שהרוטב מסמיך ומבעבע.
  12. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים מיד.
    בתאבון!

עוד מוקפצי עוף מיוחדים:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *