סלט טונה • 3 המתכונים הכי טובים

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

עם מיונז, בלי מיונז, עם גמבה או מלפפון חמוץ – סלט טונה מוצלח יכול לשמש כארוחת ערב נפלאה בפני עצמו. הוא מתאים לאירוח חלבי, הוא נהדר בתוך כריך והוא מתאים גם לארוחת בוקר שבת. הנה 3 המתכונים הכי טובים לסלט טונה ביתי.

סלט טונה פשוט עם מיונז

סלט טונה במיונז

המתכון הבא לסלט טונה במיונז הוא המתכון הקלאסי האהוב (עם שדרוגים נהדרים). סלט כזה שהכי מתאים בתוך סנדוויץ’, את הסלט הזה אתם תכינו שוב ושוב.

מה צריך?

לסלט הפשוט:

  • 1/3 כוס מיונז
  • 2 קופסאות טונה בשמן, מסוננות
  • 1/2 בצל קצוץ דק דק
  • כף מיץ לימון
  • 2 מלפפונים חמוצים – קוביות קטנות
  • מלח לפי הטעם

לסלט משודרג הוסיפו:

  • 1 כף חרדל
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • גבעול סלרי קטן קצוץ
  • 1/2 גמבה אדומה קצוצה

איך מכינים?

  1. מתחילים בערבוב טונה עם בצל, מזלפים מיץ לימון ישירות על הטונה ומערבבים.
  2. מוסיפים מיונז ומלפפונים חמוצים ומערבבים היטב, זה הזמן להוסיף שדרוגים רצויים (חרדל, סלרי, גמבה וגם פטרוזיליה).
  3. טועמים את הסלט, לרוב אין צורך להוסיף מלח אבל אם רוצים, מוסיפים מלח ומגישים.



סלט טונה פיקנטי ברוטב אדום

סלט טונה פיקנטי

הוא מושלם לאירוח, הוא קל להכנה והוא אחד הסלטים הטובים שתכינו. סלט טונה פיקנטי עם רוטב עגבניות שקל להכין ושווה להגיש בשולחן השבת.

מה צריך?

לרוטב:

  • בצל קטן קצוץ
  • כף שמן
  • 300 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • כף פפריקה אדומה חריפה
  • 1/2 כפית סוכר

לסלט:

  • 10 זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
  • 2 קופסאות שימורי טונה בשמן
  • כף מיץ לימון טרי

איך מכינים?

  1. בקלחת על להבה בינונית מטגנים בצל בכף שמן כדקה מוסיפים את כל מצרכי רוטב העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד דקה, מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה.
  2. מבשלים את הרוטב עוד כרבע שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים.
  3. בקערה קטנה בצד מערבבים טונה עם זיתים ומיץ לימון עד שהטונה ספוגה, מוסיפים את הטונה לרוטב שבסיר, רק לאחר שהסמיך ומערבבים קלות.
  4. מבשלים את הטונה עם הרוטב עד כ 2-3 דקות, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.



סלט טונה וביצים קשות

סלט טונה וביצים קשות

השדרוג המושלם לסלט טונה הוא כמובן ביצה קשה, אבל כדי לקבל סלט מוצלח, צריך לדעת בדיוק מה להוסיף. כשטונה וביצים קשות זה פשוט לא מספיק, כך תכינו את הסלט הטעים הזה, בדיוק כמו במסעדות.

מה צריך?

  • 2 קופסאות טונה בשמן או מים, מסוננות
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 5-6 ביצים קשות
  • 3 כפות מיונז
  • כף גדושה חרדל
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • חופן זיתים שחורים פרוסים
  • 5-7 גבעולי עירית קצוצים
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • לקישוט: פטרוזיליה / כוסברה / שמיר

איך מכינים?

  1. בקערה גדולה מערבבים טונה עם מיץ לימון, עד שהטונה סופגת את הלימון.
  2. פורסים ביצים קשות לקוביות בינוניות ומניחים בצד, את הביצים נכניס בסוף.
  3. מוסיפים לטונה את שאר מצרכי הסלט מלבד הביצים, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הביצים ומערבבים קלות, מבלי למעוך אותן יותר מידי.
  5. טועמים, מתקנים תיבול (מלח ופלפל) ומיגישים, בתאבון..

עוד סלטים ביתיים מומלצים:

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

תגובה אחת

  1. יהלי :

    ניסיתי את סלט הטונה הפיקנטי. מומלץ! לא מייד מרגישים שזה סלט טונה. נראה עשיר וממש טעים.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *