מאפה בריא ונהדר לארוחת בוקר שבת וגם לאירוח חלבי – קיש מקמח מלא במילוי מיקס פטריות ושמנת 15%. קיש טעים ובריא, משלב צבעים וטעמים משגעים! מגישים לצד גבינות וסלט ירקות טרי.
מתכון לקיש פטריות מקמח מלא
זמן הכנה: 40 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה וחצי
מצרכים:
לבצק הקיש:
- 250 גרם קמח מלא
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 2 חלמונים
- חצי כפית מלח
למילוי:
- 2 בצלים סגולים קצוצים דק
- 450 גרם פטריות מסוגים שונים חתוכים לפרוסות (שמפיניון, פורטבלו, שיטקי)
- 3 כפות שמן
- 4 ביצים
- 400 גרם שמנת לבישול 15%
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית תבלין תימין מיובש
- קורט מלח ופלפל
- 7-8 עגבניות שרי או תמר קטנות חצויות
הוראות הכנה:
להכנת הבצק:
- משמנים בחמאה תבנית אפייה בקוטר 23 ס"מ.
- מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים מלח וחמאה קרה ולשים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים חלמונים ולשים לבצק אחיד.
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כ – 10 דקות.
- מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק.
- מעבירים את הבצק לתבנית האפייה, מהדקים לתחתית ולדפנות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל -30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אחרי 30 דקות מוציאים את הבצק מהמקרר, דוקרים עם מזלג ומכניסים לאפייה של כ-15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
להכנת המילוי והרכבת המנה:
- מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצלים כ – 5 דקות, עד שהם הופכים שקופים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים כף שמן למחבת ומטגנים את הפטריות עם מעט מלח, עד שהמים העודפים מתאדים.
- מסירים מהאש ומעבירים לקערת הבצל המטוגן.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמנת והתבלינים. מוסיפים את הבצל והפטריות ומערבבים.
- שופכים את המילוי על הבצק ומחזירים לתנור להמשך אפייה 20 דקות נוספות.
- לאחר 20 דקות מוציאים, מפזרים עגבניות חצויות על המאפה ואופים 10 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים מעל.
- מוציאים ומגישים חם.
בתאבון!
כדאי לקרוא:
קמח מלא • 4 מאפים ולחמים ביתיים מומלצים
קמח כוסמין: אפייה נכונה • טיפים • מתכונים מנצחים