FoodisGood

קיש פטריות בריא מקמח מלא

מאפה בריא ונהדר לארוחת בוקר שבת וגם לאירוח חלבי – קיש מקמח מלא במילוי מיקס פטריות ושמנת 15%. קיש טעים ובריא, משלב צבעים וטעמים משגעים! מגישים לצד גבינות וסלט ירקות טרי.

מתכון לקיש פטריות מקמח מלא

זמן הכנה: 40 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

לבצק הקיש:

  • 250 גרם קמח מלא
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • חצי כפית מלח

למילוי:

  • 2 בצלים סגולים קצוצים דק
  • 450 גרם פטריות מסוגים שונים חתוכים לפרוסות (שמפיניון, פורטבלו, שיטקי)
  • 3 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • 400 גרם שמנת לבישול 15%
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית תבלין תימין מיובש
  • קורט מלח ופלפל
  • 7-8 עגבניות שרי או תמר קטנות חצויות

הוראות הכנה:

להכנת הבצק:

  1. משמנים בחמאה תבנית אפייה בקוטר 23 ס"מ.
  2. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים מלח וחמאה קרה ולשים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים חלמונים ולשים לבצק אחיד.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כ – 10 דקות.
  5. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק.
  6. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה, מהדקים לתחתית ולדפנות, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל -30 דקות.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. אחרי 30 דקות מוציאים את הבצק מהמקרר, דוקרים עם מזלג ומכניסים לאפייה של כ-15 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים.

להכנת המילוי והרכבת המנה:

  1. מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצלים כ – 5 דקות, עד שהם הופכים שקופים. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים כף שמן למחבת ומטגנים את הפטריות עם מעט מלח, עד שהמים העודפים מתאדים.
  3. מסירים מהאש ומעבירים לקערת הבצל המטוגן.
  4. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמנת והתבלינים. מוסיפים את הבצל והפטריות ומערבבים.
  5. שופכים את המילוי על הבצק ומחזירים לתנור להמשך אפייה 20 דקות נוספות.
  6. לאחר 20 דקות מוציאים, מפזרים עגבניות חצויות על המאפה ואופים 10 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים מעל.
  7. מוציאים ומגישים חם.
    בתאבון!

כדאי לקרוא:

קמח מלא • 4 מאפים ולחמים ביתיים מומלצים
קמח כוסמין: אפייה נכונה • טיפים • מתכונים מנצחים

עוד מאפים שבטוח תאהבו

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן