FoodisGood

למה עוגות בחושות מתבקעות ואיך למנוע זאת?

זה קורה בדרך-כלל עם עוגות בחושות, אבל לא פוסח גם על עוגות גבינה אפויות. במהלך האפיה העוגה עולה במרכז ויוצרת צורת כיפה, שמאוחר יותר הופכת לבקע ממש לא רצוי בחלקה העליון של העוגה!

למרות שהבקע לא פוגע בטעם של העוגה, הוא מפריע לנו בעין ומפחית מיופיה, והרי כולנו יודעים שאוכלים גם עם העיניים. בזמן שניסוי וטעייה יעזרו לכם להבין את ההבדל הדק באופן האפייה שמשפיע על העוגה, החלטנו לזרז את התהליך ולאסוף עבורכם 6 טיפים שימושיים שימנעו את התבקעות העוגה בתנור.

6 טיפים לאפיית עוגות בחושות

טיפ #1 – במקום לחמם את התנור ל-180 מעלות כפי שממליצים רוב מתכוני העוגות, חממו את התנור ל-170 מעלות בלבד. הטמפרטורה הנמוכה עוזרת למנוע עלייה מהירה של העוגה והתבקעות כתוצאה מכך.

מתכון: עוגת גזר בחושה מנצחת

טיפ #2 – השתמשו במרכיבים בדיוק לפי שצויינו במתכון, הקפידו למדוד את הכמויות הנכונות של כל מרכיב ומרכיב. כמויות לא נכונות או משוערות משפיעות ישירות על אפיית העוגה ועלולות לגרום לה לעלות יותר מידי בזמן האפייה ולהתפצח במרכז.

מתכון: עוגת תפוזים פשוטה שנמסה בפה

טיפ #3 – ערבבו את החומרים בדיוק לפי ההוראות, שימו לב להנחיות מיוחדות כמו "לערבב רק עד לאיחוד" וכד'..

  • נסו להימנע מערבוב יתר אשר יכניס אוויר מיותר לבלילת העוגה שלכם, אוויר שמאוחר יותר יגרום לעוגה לעלות בתנור ולהתבקע במרכז.
  • לאחר שהעברתם את בלילה העוגה לתבנית שחררו את בועות האוויר שנלכדו בבלילה ע"י דפיקת התבנית מספר פעמים על השיש.

מתכון: עוגת מייפל בחושה

טיפ #4 – אם העוגות הבחושות שלכם מתבקעות בתנור בדרך קבע, יכול להיות שהבעיה טמונה בתנור עצמו. כדי לבדוק אם הבעיה בתנור, השקיעו במד-חום לתנור ובידקו אם הוא מתחמם בצורה מדויקת. כמו כן, עליכם למדוד את הטמפרטורה באזורים שונים בתנור ולוודא כי היא שווה. טמפרטורות לא מדויקות משפיעות על אופן אפיית העוגה.

מתכון: עוגת אגוזים פשוטה ויפה

טיפ #5 – הניחו לעוגה להיאפות כראוי! ישנם לא מעט אנשים שפותחים את דלת התנור פעמים רבות מידי כדי לבדוק את מצב העוגה, פתיחת דלת התנור משנה את הטמפרטורה. הניחו לעוגה להיאפות כראוי, לפחות בשלבים הראשונים של האפייה.

מתכון: עוגת פרג בחושה קלה להכנה

טיפ #6 – התאימו את גודל התבנית לבלילת העוגה. תבנית קטנה מידי שמכילה בלילה ממש עד לגובה התבנית, מועדת לכישלון חרוץ! איך תדעו אם התבנית מתאימה? זה פשוט – מלאו את הבלילה וודאו שהיא מגיעה רק עד לגובה של 3/4 מגובה התבנית, כך תדעו שהעוגה לא נדחסת בתבנית קטנה מידי.

מתכון: עוגת תפוחים בחושה מדהימה

יש לכם טיפים מנצחים לאפיית עוגות בחושות? שתפו אותנו בתגובות!

מלך הבורקסים! מתכון לבורקס תורכי עגול אמיתי

סידרנו לכם מתכון מנצח לבורקס תורכי עגול – הבצק דק ועדין ומילוי הגבינות עשיר ומושלם. את המתכון המקורי מכינים מבצק ביתי שנח במקרר למשך שעתיים ועד לילה שלם ולנו יש גם קיצור דרך משגע!

מתכונים מנצחים בתפריט השבת #5

המתכונים שעלו השבוע לתפריט השבת היו מוצלחים במיוחד, כל מתכון בצבע! לחמים מיוחדים, מנות ראשונות צבעוניות ועיקריות מגרות במיוחד. מעוניינים לגלות אילו מתכונים אהבתם במיוחד? היכנסו לכתבה וגלו אילו מתכונים ניצחו בקטגוריות השונות בתפריט השבת שלנו!

לחמניות קראמבל תות מתוקות

קינוח קראמבל תות אפוי, עם בצק שמרים, תותים טריים ומעל ציפוי פירורים לחמניות תות שיכולות להיות כוכב הערב של כל ארוחה! המתכון הזה פשוט מדהים – והריח מעלף!

דילוג לתוכן