קינוח קראמבל תות אפוי, עם בצק שמרים, תותים טריים ומעל ציפוי פירורים לחמניות תות שיכולות להיות כוכב הערב של כל ארוחה! המתכון הזה פשוט מדהים – והריח מעלף!
מתכון לקראמבל תות
מצרכים:
(10 לחמניות)
- 500 גרם קמח לבן
- 250 מ"ל חלב 3%
- 1 ביצה
- 30 גרם חמאה מומסת
- 40 גרם סוכר
- 30 גרם שמרים טריים
- 1 סוכר וניל
- קורט מלח
למילוי:
- 250 גרם גבינה 9% או גבינת שמנת
- 4 כפיות סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 חלמון ביצה
- 1/2 ק"ג תותים, אוכמניות או פירות אחרים, שטופים וחתוכים
לקראמבל מעל:
- 4 כפות קמח לבן
- 2 כפות חמאה קרה
- 2 כפות סוכר
- חלבון ביצה לציפוי
הוראות הכנה:
- שמים בקערה שמרים, כפית סוכר, כף קמח וכ-50 מ"ל חלב. מערבבים, מכסים ומניחים בצד כ – 15 דקות.
- לאחר 15 דקות מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, לשים ביד או בעזרת מיקסר, עד לקבלת בצק חלק.
- מכסים ומניחים לנוח במשך שעה.
- מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומניחים במקרר.
- מכינים את הפירורים מעל: מערבבים את המרכיבים, רק עד שנוצרים גרגרים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- לאחר שהבצק תפח, לשים מעט, מחלקים אותו ל-10 חלקים, יוצרים כדורים, מניחים אותם על תבנית האפייה, מכסים ומניחים בצד למשך 10-15 דקות כך שיתפחו שוב.
מכינים את המאפים:
- לשים כל עיגול בצק ויוצרים גומה במרכזה. מניחים את הבצק על התבנית ושמים בכל גומה ממילוי הגבינה והתותים.
- מברישים את קצוות הבצק בביצה ומפזרים מעל את פירורי הבצק.
- אופים כ- 20 דקות, עד שהקראמבל מזהיב.
בתאבון!