FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לחמניות קראמבל תות מתוקות

קינוח קראמבל תות אפוי, עם בצק שמרים, תותים טריים ומעל ציפוי פירורים לחמניות תות שיכולות להיות כוכב הערב של כל ארוחה! המתכון הזה פשוט מדהים – והריח מעלף!

מתכון לקראמבל תות

מצרכים:

(10 לחמניות)

  • 500 גרם קמח לבן
  • 250 מ"ל חלב 3%
  • 1 ביצה
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 40 גרם סוכר
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 1 סוכר וניל
  • קורט מלח

למילוי:

  • 250 גרם גבינה 9% או גבינת שמנת
  • 4 כפיות סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 1 חלמון ביצה
  • 1/2 ק"ג תותים, אוכמניות או פירות אחרים, שטופים וחתוכים

לקראמבל מעל:

  • 4 כפות קמח לבן
  • 2 כפות חמאה קרה
  • 2 כפות סוכר
  • חלבון ביצה לציפוי

הוראות הכנה:

  1. שמים בקערה שמרים, כפית סוכר, כף קמח וכ-50 מ"ל חלב. מערבבים, מכסים ומניחים בצד כ – 15 דקות.
  2. לאחר 15 דקות מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, לשים ביד או בעזרת מיקסר, עד לקבלת בצק חלק.
  3. מכסים ומניחים לנוח במשך שעה.
  4. מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומניחים במקרר.
  5. מכינים את הפירורים מעל: מערבבים את המרכיבים, רק עד שנוצרים גרגרים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר.
  6. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. לאחר שהבצק תפח, לשים מעט, מחלקים אותו ל-10 חלקים, יוצרים כדורים, מניחים אותם על תבנית האפייה, מכסים ומניחים בצד למשך 10-15 דקות כך שיתפחו שוב.

מכינים את המאפים:

  1. לשים כל עיגול בצק ויוצרים גומה במרכזה. מניחים את הבצק על התבנית ושמים בכל גומה ממילוי הגבינה והתותים.
  2. מברישים את קצוות הבצק בביצה ומפזרים מעל את פירורי הבצק.
  3. אופים כ- 20 דקות, עד שהקראמבל מזהיב.
    בתאבון!

עוד קינוחי תותים מעולים:

קבלו השראה: אוספי קינוחים מעולים

דילוג לתוכן