המלוואח עובר תוך מספר דקות מהמקפיא לתנור ונותן פתרון מעולה לארוחה זריזה כשרעבים – פיצה מהירה שמכינים על בסיס מלוואח. אין מי שלא יאהב! *טיפ: אם אתם מאוד רעבים תכינו 2 כי פיצה אחת פשוט לא מספיקה.
מתכון למלוואח פיצה
זמן הכנה: 5 דקות | זמן אפייה: 15 דקות | מנות: 2
מרכיבים:
- 2 דפי מלוואח קפואים ישר מהמקפיא
- 2 כפות רסק עגבניות / קטשופ / רוטב פיצה ביתי
- גבינה צהובה / מוצרלה מגוררת
לתוספת שעובדת (אפשר כל תוספת שאוהבים): - עגבנייה חתוכה לפרוסות דקות מאוד
- פטריות טריות פרוסות
- כדורי בייבי מוצרלה
- עלי אורגנו / תימין / רוזמרין
* אפשר וכדאי להכפיל כמויות.
הוראות הכנה:
- מניחים מלוואח קפוא על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בנדיבות ככף רסק עגבניות (קטשופ לאוהבי המתוק).
- מפזרים גבינה צהובה, כמה שאוהבים, אם משתמשים בפרוסת גבינה ולא בגבינה מגוררת יש לחתוך אותה ולא להניח אותה שלמה, כדי שלא תכביד על המלוואח.
- מניחים מעל לגבינה תוספות שאוהבים.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומכניסים את הפיצה למשך כ- 15 דק' (עד להשחמה).
- מוציאים ומניחים לצינון לפחות ל-5 דקות, כך בסיס המלוואח יתייצב והפיצה לא תהיה חמה מידי.
בתאבון!
עוד פיצות זריזות וטעימות:
רעיונות לתוספות עם המלוואח פיצה
- תוספות צמחוניות: עגבניות שרי, פטריות, עגבניות רגילות, בצל, בטטה, זיתים, תירס, פלפל שיפקה, פלפל קלוי, זיתי קלמטה, אננס.
- אקסטרה גבינה: בולגרית, פטה, מוצרלה, גבינת עיזים.
- תוספות דגים: טונה, אנשובי.
- מעט עלים ירוקים כמו נענע, פטרוזיליה, מנגולד, תרד, בזיליקום.