FoodisGood

FOODISGOOD

חלב סויה: יתרונות מול חסרונות ומתכון ביתי מעולה

חלב סויה: יתרונות מול חסרונות ומתכון ביתי מעולה

עדין ומתקתק, מושלם לכוס קפה ומכיל כמות מאוד יפה של חלבון. אז למי מומלץ לצרוך חלב סויה, מה לחפש בסופר וגם - מתכון לחלב סויה ביתי.

למי מומלץ? אם אתם מחפשים להחליף את החלב בתזונה שלכם, אבל לשמור על ערכי החלבון שהוא מספק, חלב סויה הוא המועדף מבין תחליפי החלב.

רוב משקאות חלב הסויה שתמצאו בסופר מכילים כמעט את אותה כמות חלבון כמו בחלב פרה, וחלק מהמותגים אפילו מומלצים יותר מחלב פרה, בכל הנוגע לכמות החלבון.

חלב סויה מומלץ גם למי שמחפש לשלב עוד מקורות חלבון מן הצומח בתזונה היומיומית שלו (כאן תמצאו רשימה של 10 מקורות חלבון מן הצומח)

יתרונות: חלב הסויה עשיר בחלבון, מכיל פחות קלוריות בייחס לתחליפי החלב האחרים ואינו מכיל שומן רווי. כמו כן, הוא מכיל פחות פחמימות מתחליפי החלב האחרים וניתן למצוא חלב סויה בתוספת סידן.

חיסרון מובהק: מוצרי סויה ,בניהם חלב סויה, עשויים לעכב ספיגה של חלבון ומינרלים בגוף.

המרקם: לחלב סויה יש מרקם חלק כמשי, אין גושים כלל והוא עובר חלק בגרון.

 



 

הטעם: חלב סויה ממותק בעל טעם עדין ומתקתק והוא גם התחליף שתמצאו ברוב בתי הקפה לחלב פרה. לחלב סויה שאינו ממותק יש טעם מובהק יותר, או שתתאהבו או שתעדיפו לא להתקרב.

מה לחפש בסופר? חפשו את חלב הסויה בעל כמות חלבון יפה (7-9 גרם ויותר), הוא יכול להיות ממותק אבל זכרו לשים לב לקלוריות, כמו כן, ישנם משקאות חלב סויה שמכילים תופסת סידן, כדאי לבחור בהם!

מתאים לקפה? בהחלט! הוא אפילו מתאים להקצפה במכשיר הקצפה ביתי.

טיפים?

  • אם לא אהבתם את הטעם, אל תתייאשו, לכל חברה טעם שונה, וגם – ישנו מגוון רחב של טעמים לחלב סויה (וניל, קפוצ'ינו ועוד..)
  • ערבבו היטב את הבקבוק לפני השימוש.
  • במידה והחלב מתפרק בכוס הקפה כנראה שזה בגלל הבדלי טמפרטורה, נסו למזוג את החלב לכוס קפה שאינה רותחת או לחממם את את החלב לפני המזיגה לכוס.

 



 

מתכון: חלב סויה ביתי בקלות

נסו בעצמכם – הנה מתכון קל להכנת חלב סויה ביתי, מהמתכון תקבלו בערך 1-1.3 ליטר חלב.

מצרכים:

  • 100 גרם פולי סויה
  • מים להשריה

כלים:

  • סיר גדול (3-5 ליטר נפח)
  • בד חיתול לסינון הנוזלים
  • מסננת עדינה
  • מעבד מזון או בלנדר מוט

 

משרים את פולי הססויה עד לתפיחה – מניחים אותם בקערה גדולה ומכסים במים, משאירים ללילה שלם. מסננים מנוזלים.

טוחנים את פולי הסויה + 1.5 כוסות מים, עד לכדי עיסה דקה.

מבשלים: מעבירים את תערובת פולי הסויה והמים לסיר גדול ומביאים  לרתיחה, כאשר רתח, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ-10 דקות, כאשר בוחשים מידי פעם.

מסננים: מרפסים את המסננת בבד החיתול ושופכים פנימה את התערובת שבסיר, אוספים מלמעה וסוחטים היטב.

מתבלים: מחזירים את החלב לסיר, מוסיפים חומרי טעם (סוכר, קורט מלח, סוכר וניל ואפילו קקאו), טועמים עד שמתרצים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה קטנה ובוחשים היטב. מבשלים 10 דקות ומצננים לפני השתייה.

*טיפ: כדי להכין מהחלב גבינה קשה פשוט ותרו על השלב האחרון במתכון (של תיבול ובישול החלב בשנית) והשאירו את החלב בחיתול הבד על שמתמצק.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *