Refresh

This website www.foodisgood.co.il/main-dishes/best-beef-lasagna-recipe/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

FoodisGood

לזניה בשרית • מתכון מפורט להצלחה בטוחה

לזניה בשרית קלאסית עם בשר טחון מתובל, רוטב עגבניות עסיסי ועלי לזניה. הכנת הלזניה אמנם נשמעת מעט מסורבלת אבל האמת היא שאם עוקבים אחר המתכון הלזניה די קלה להכנה ויכולה בקלות להפוך למנה נהדרת בתפריט השבועי של כל המשפחה. מתכון ללזניה בשרית שילמד אתכם, צעד אחר צעד, איך להכין לזניה בשרית מצוינת. הצטיידו במרכיבים טריים כי אנחנו מתחילים.

זמן עבודה: 20 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית בגודל 29X20 ס"מ

צעד 1 – הכנת הבשר

מצרכים:

  • 2 כפות שמן
  • בצל קטן קצוץ
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה מחממים שמן על חום בינוני, כשחם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-4 דקות, עד שהוא הופך שקוף ורך.
  2. מוסיפים הבשר הטחון, מלח, פלפל ופפריקה ובעזרת מזלג מפוררים ומערבבים את הבשר, מבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהבשר מוכן.

צעד 2 – הכנת רוטב העגבניות

מצרכים:

  • 2 כפות שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 800 גרם פסאטה (מחית עגבניות)
  • 1 כוס מים
  • 1 רסק עגבניות קטן (2 כפות)
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מחממים שמן ובו מטגנים את השום הכתוש כחצי דקה, מוסיפים את שאר מצרכי הרוטב ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים להבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

צעד 3 – הרכבת הלזניה

  • חבילה של עלי לזניה יבשים
    *שימו לב, אין צורך לרכך או לבשל את עלי הלזניה לפני, הם יתרככו במהלך האפייה.

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרוטב העגבניות המוכן שומרים 2 כוסות בצד. מוסיפים את שאר רוטב העגבניות לבשר ומערבבים היטב.
  3. בתחתית התבנית שמים כ-6 כפות רוטב עגבניות ומעליו מסדרים שכבה אחת של עלי לזניה.
  4. את עלי הלזניה מרטיבים עם שכבה של רוטב עגבניות ומעליה מסדרים שכבה נדיבה מתערובת הבשר והעגבניות.
  5. ממשיכים כך – שכבת עלי לזניה, שכבת רוטב, שכבת בשר, עד שעלי הזניה נגמרים * עדיף שהשכבה האחרונה תהיה שכבה של עלי לזניה עם רוטב מעל.
  6. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים בתנור החם למשך חצי שעה.
  7. מסירים את הכיסוי וממשיכים באפייה עוד 10-15 דקות, השכבה העליונה תהיה מעט קריספית ושחומה.

*טיפ: ניתן גם להכין לזניה בשרית עם בשמל ע"י שילוב של רוטב הבשמל המוכן בין שכבות הלזניה. הלזניה עם בשמל היא לזניה כשרה והבשמל נותן לה מרקם קצת יותר עסיסי וחלבי. >> מתכון לרוטב בשמל ביתי

עוד מתכוני לזניה שאנחנו אוהבים:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן